RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1312, η νέα αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα των Ιωαννίνων


Μία νέα αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική προσπάθεια ξεκινά στην πόλη των Ιωαννίνων. Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βόλο, μία ακόμα πόλη έρχεται να προστεθεί στο χάρτη των αυτοοργανωμένων/αυτοδιαχειριζόμενων ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο Απείθαρχος Ιωαννίνων 1312 είναι πλέον γεγονός. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή αρχή και να τα πούμε σύντομα από κοντά!

το σήμα της ομάδας

Εδώ και κάμποσα χρόνια βιώνουμε την εμπορευματοποίηση και συνεπώς, τον ξεπεσμό των πάντων. Στον βωμό του κέρδους έχουν θυσιαστεί σχεδόν όλα, που πιτσιρικάδες γουστάραμε. Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία. Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε.


Ορμώμενη από τους προβληματισμούς της και εν μέσω αστείου και σοβαρού μια παρέα έριξε ιδέα για το πόσο ωραίο θα ήταν να δημιουργούταν μια ποδοσφαιρική ομάδα, που θα δρούσε εναρμονισμένη με έναν αξιακό κώδικα, που δεν συμβαδίζει με τη φανταχτερή σαπίλα του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Σίγουρα με τις αντιφάσεις της, αλλά με σκοπό να τις μετριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Το θέμα ανοίχτηκε σε γνωστούς και φίλους και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κουβέντες. Οι γόνιμες σκέψεις, τα θέλω και οι προβληματισμοί συνέλαβαν τον Αθλητικό Σύλλογο “ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ” και από φέτος θα φέρνει γύρα στα ερασιτεχνικά τοπικά πρωταθλήματα χωρίς αναστολές. Απείθαρχος γιατί δεν υπακούμε στους κανόνες και τον καθωσπρεπισμό που μας επιβάλλουν να ζούμε, όλοι όσοι βάλθηκαν να αποφασίζουν για τις ζωές μας. Το σήμα κοράκι γιατί ετούτος εδώ ο κόσμος, θέλει σίγουρα θάψιμο. Κορακιάσαμε. 

μπλούζα για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας

Η μπάλα θα παιχτεί ως εξής:
1) Η ομάδα θα λειτουργεί και θα παίρνει τις αποφάσεις της, με τη συμμετοχή των παικτών και όσων θέλουν να βοηθήσουν το εγχείρημα.
2) Στο διοικητικό συμβούλιο τοποθετήσαμε γλαστρούλες διακοσμητικές. Αποφασίζουμε ισότιμα και χωρίς ιεραρχίες.
3) Η χρηματοδότηση για να καλυφθούν τα έξοδα γίνεται κατά κύριο λόγο από εμάς που παίζουμε και ασχολούμαστε. Μέχρι τουλάχιστον να μας πάρει κάποιος Εμίρης, κάθε οικονομική ενίσχυση είναι επιθυμητή.
4) Οι σπόνσορες δεν μας αρέσουν. Δεν διαφημίζουμε καμιά επιχείρηση και δε προσφέρουμε καμιά ειδική μεταχείριση. Η φανέλα είναι ήδη αρκετά βαριά και δε σηκώνει χορηγούς.
5) Συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα αλλά η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος μας είναι να περάσουμε καλά τόσο ως ποδοσφαιριστές, όσο και ως καλαμπουράτοι φίλαθλοι.
6) Δε χρειάζεται για να παίξεις να είσαι ο γιος του προέδρου, ο κολλητός του χορηγού, το πουλέν του προπονητή, ο παίκτης με το μεγάλο συμβόλαιο, να έχεις περάσει από τις ακαδημίες του Ρότσα, να έχεις συμπληρώσει το άλμπουμ της Panini και να έχεις πάρει το Champions League με τα δεύτερα της Προοδευτικής Τούμπας στο Football Manager. 
7) Δυνατότητα στη συμμετοχή έχουν όλοι. Τεχνίτες, πολυτεχνίτες, ταλέντα, παλτά, παιχτρόνια, κατσαπλιάδες, φιλότιμα κασάρια, ντόπιοι, ξένοι, κοινοτικοί, φίλοι, ομοφυλόφιλοι.
8) Μπάτσοι “παίζουν” παντού. Το να παίζουν και στην ομάδα μας, έχοντας χορτάσει να ελέγχουν τη ζωή μας, το θεωρούμε περιττό. 
9) Το ποδόσφαιρο τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες δεν είναι κάτι ξεχωριστό στη καθημερινότητα μας. Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν μας αφήνουν αδιάφορους επειδή η μπάλα κυλάει. 
10) Φασιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές θα απολαμβάνουν τις άρτιες ικανότητες μας στο σουτάρισμα.


ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΕΛΟΣ 
ΖΩΗ ΜΑΓΙΚΗ

Αθλητικός Σύλλογος Απείθαρχος Ιωαννίνων
apeitharxos1312@gmail.com

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Malavetas Olympiakos Volou Antifa Ultras Season 2013-14

Με ένα βίντεο γεμάτο φωτογραφίες της σεζόν που πέρασε και με ηχητική υπόκρουση άκρως οπαδική, οι Malavetas Olympiakos Volou Antifa Ultras μας παρουσιάζουν την περσινή τους δράση. Καλή συνέχεια παίδες!


ΥΓ. Και ελπίζουμε να δούμε τέτοια βίντεο και από άλλους οπαδούς.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Καλό ταξίδι κυρ-Άγγελε...

Το να διαλέγεις να ζεις όλη σου τη ζωή μέσα σε ένα γήπεδο, για την ακρίβεια στις εξέδρες ενός γηπέδου, σημαίνει πολλά... Το να διαλέγεις να αφήνεις εκεί όμως την τελευταία σου πνοή, αντικρίζοντας για τελευταία φορά τα χρώματα και το σήμα της ομάδας σου, σημαίνει ακόμα περισσότερα...

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα panionianea.gr:

Για τον εκλιπόντα Άγγελο Φιλλίπου


Με λύπη μου πληροφορήθηκα τον ξαφνικό και συνάμα άδικο χαμό του Άγγελου Φιλίππου, του κυρ-Άγγελου όπως τον αποκαλούσαμε στον Πανιώνιο, ο οποίος έπεσε θύμα της κατάντιας στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα και η κοινωνία μας...
Είχα την χαρά να συνεργαστούμε μαζί την περίοδο που διετέλεσα Υπεύθυνος Τύπου στην ΠΑΕ Πανιώνιος, αλλά και να τον γνωρίζω προσωπικά ως φίλο του Πανιωνίου για πολλά χρόνια.

Ο κυρ-Άγγελος ήταν μία από τις τελευταίες εμβληματικές μορφές του Ιστορικού, αγνός και πιστός εθελοντής της ιδέας που πρεσβεύει ο Πανιώνιος. Ήταν παρών κάθε Κυριακή από νωρίς στα δημοσιογραφικά θεωρεία, για να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει τους συνάδελφους δημοσιογράφους. Τους μοίραζε τις συνθέσεις των ομάδων, ήξερε έναν-έναν ονομαστικά, τι τους άρεσε και τι όχι, ακόμα και τη διάταξη με την οποία συνήθιζαν να κάθονται...

Τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Νέας Σμύρνης είχαν το δικό του "χρώμα", το οποίο θα λείψει από όλους τους εκπροσώπους του Τύπου, όσο και τους φίλους του ιστορικού συλλόγου...

Καλό Παράδεισο κυρ-Άγγελε

Κώστας Παπαδάκος

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Οπαδοί της Μπεσίκτας για τον Michael Brown

Στο χτεσινό αγώνα για τα προκριματικά του Champions League η Μπεσίκτας υποδέχτηκε την Άρσεναλ. Κάποιοι από τους οπαδούς της τούρκικης ομάδας σήκωσαν ένα μικρό πλακάτ μνήμης (για τον δολοφονημένο από σφαίρες μπάτσου 18χρονο Michael Brown) και αλληλεγγύης (στους διαδηλωτές του Ferguson). Άλλωστε, η μνήμη του Berkin Elvan δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα. 


ΥΓ. Στον απόηχο των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων στο Ferguson είχαμε και την τοποθέτηση του θρύλου του NBA Kareem Abdul Jabbar που με άρθρο του στο περιοδικό TIME τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών. Το άρθρο του προκάλεσε την καλοπροαίρετη κριτική απάντηση ενός εξαιρετικού αθλητικογράφου, του Dave Zirin. Υπάρχει κανείς που να μην λυπάται που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοιες ανταλλαγές απόψεων από ανθρώπους τέτοιων θέσεων και τέτοιου διαμετρήματος;

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Οι οπαδοί της Αϊντχόβεν διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση WiFi στο γήπεδό τους

Πόσες φορές έχουμε δει ανάμεσά μας κινητά, σμαρτφόουνς, άιπαντ να σηκώνονται στον αέρα για να "αποθανατίσουν" μια στιγμή στην εξέδρα, ένα choreo, ένα tifo ή ακόμη χειρότερα ακόμη και selfie (σε πέταλο!); Αρκετά δεν ανεχτήκαμε ανάμεσά μας συμπεριφορές και στάσεις που δεν  εκκινούν από αγάπη ή αφοσίωση στην ομάδα, αλλά από μια εγωιστική ποζεράδικη συμπεριφορά;

Ε, λοιπόν, οι οπαδοί της Αϊντχόβεν (PSV), όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Guardian, στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Μπρέντα, διαμαρτυρήθηκαν στην απόφαση να εγκατασταθεί WiFi στο γήπεδο Philips Stadion. Έτσι, σήκωσαν πλακάτ με το χαρακτηριστικό σήμα για το WiFi και πανό που έγραφε: "Γαμώ το WiFi - Υποστηρίξτε την Ομάδα".


Oι "πιο φωνακλάδες" από τους οπαδούς της PSV θεωρούν πως η απόφαση αυτή θα εκμοντερνίσει ακόμη περισσότερο το κοινό στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, αφού η ενεργή υποστήριξη θα μειωθεί ακόμη πιο πολύ, όταν θα έχουν να ασχοληθούν με τα του διαδικτύου.Είναι ένα ακόμη βήμα μετά την ευχέρεια των stewards να ενεργούν εναντίον όσων δε κάθονται στη θέση τους.

To συμπέρασμα είναι κοινό. Μας θέλουν κάτι χειρότερο από καταναλωτές, μας θέλουν -με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση- παρόντες απόντες.Η γηπεδική εμπειρία τείνει να γίνει μια κατανάλωση εμπειρίας 90 λεπτών με όλα τα κομφόρ. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Γερμανοί ultras: "Όχι στην Red Bull!"

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του περιοδικού HUMBA! τις αντιδράσεις των Γερμανών οπαδών απέναντι στο αισχρό κατασκεύασμα Red Bull Leipzig.

Όχι στην Red Bull!!!

Η Red Bull Leipzig  ανέβηκε φέτος στην Bundesliga 2 και με την έναρξη της σεζόν 2014-15 υπήρξαν οι πρώτες οργανωμένες αντιδράσεις στην Γερμανία, σε πρώτη φάση από οπαδούς γερμανικών ομάδων της δευτερης κατηγορίας. Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος συναντήθηκαν αντιπροσωπείες ultras διάφορων ομάδων και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δυναμική καμπάνια εναντίον της ομάδας της Red Bull, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια από την ίδρυση της κατάφερε, με τη βοήθεια εκατομμυρίων ευρω που δαπανήθηκαν από τη διεύθυνση της εταιρείας, να φτάσει στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.
Karlsruhe3
Οι ultras αποφάσισαν να σε πρώτη φάση δύο πράγματα: Πρώτον, να εκδηλώσουν την αντίθεση τους στο «κατασκεύασμα» της Red Bull Leipzig με πανό και πλάκατ στα γήπεδα τους και δεύτερον, να μπουκοτάρουν τους αγωνες με την ομάδα του κόκκινου τάυρου, εντός και εκτός έδρας. Επίσης καλούν σε αλληλεγγύη και συμπάρασταση και τους ultras των ομάδων της Bundesliga. Σύνθημά τους είναι το «Όχι στην Red Bull – Για σας είναι μόνο μάρκετινγκ, για μας τρόπος ζωής», αναφερόμενοι φυσικά στην αντίληψή τους για το ποδόσφαιρο.
1-fc-kaiserslautern-1860-muenchen-2-bundesliga-2014-2015-11
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή της εταιρείας της Red Bull, στόχος της ομάδας είναι να φτάσει του χρόνου στη Bundesliga και όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει εκεί αλλά και στο Τσου Λου. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι η μοναδική ομάδα με μηδέν ιστορία που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Να πούμε επίσης πως στη Λειψία υπάρχουν ακόμη δύο ομάδες, η Λοκομοτίβ που ιδρύθηκε το 1896 και είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γερμανία το 1903, και η  BSG Chemie Leipzig, της οποίας η ιστορία ξεκινάει το 1899. Πλάι στην ποδοσφαιρική ιστορία 100 και πλέον χρόνων στην περιοχή, έρχεται να προστεθεί τα τελευταία χρόνια μια ομάδα – προϊον που στηρίζεται στα φράγκα, το μάρκετινγκ και στο Logo. Απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των οπαδών στη Γερμανία, που ελπίζουμε να γίνουν ακόμα πιο έντονες και να βάλουν τελείως στο περιθώριο τη συγκεκριμένη ομάδα. 
Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια δείτε εδώ: www.nein-zu-rb.de  
Sotrek

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οπαδική αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και στα ξένα

Συνεχίζονται οι οπαδικές δράσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και στο εξωτερικό. Οι οπαδοί της Ομόνοιας σήκωσαν μια παλαιστινιακή σημαία στο εκτός έδρας ματς της ομάδας τους με τη Μέταλουργκ στα Σκόπια, ενώ στην Αγγλία οπαδοί της Έβερτον και της Άρσεναλ διαδήλωσαν μαζί. Λίγες μέρες νωρίτερα ultra groups ισπανικών μπασκετικών ομάδων συνυπέγραψαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς την Ευρωλίγκα κατά της συμμετοχής της Μακάμπι Τελ Αβίβ.




ΥΓ. Παλαιότερες σχετικές πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πανό των Fentagin για Παλαιστίνη και Σρεμπρένιτσα

Μπορεί ο Ατρόμητος να αποκλείστηκε από τη Σεράγεβο και να δυσαρέστησε τους οπαδούς του, αλλά οι Fentagin έκαναν το καθήκον τους και έδειξαν ότι η αλληλεγγύη και η μνήμη δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές της UEFA για διακοπή του αγώνα. Έτσι, ένα πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και ένα πανό στη μνήμη των θυμάτων της Σρεμπρέτσινα έκαναν την εμφάνισή τους στο γήπεδο του Περιστερίου.




Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ανασκόπηση των οπαδικών φεστιβάλ σε Ιλίσια, Περιστέρι, Λιβαδειά, Λάρισα και Πύργο

Όλα τα οπαδικά φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Μουσικές, συζητήσεις, "οικογενειακές" στιγμές. Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι του χρόνου να γίνουν ακόμα περισσότερα και να δούμε μετακινήσεις οπαδών και στα φεστιβάλ!

Αρχικά, ας κάνουμε μια βόλτα από τα Ιλίσια και το 1st Rude Boyz Festival των οργανωμένων οπαδών του Ηλυσιακού. Στα Ιλίσια βρέθηκαν και οπαδοί του Green Ghetto του Αγροτικού Αστέρα με το δικό τους πανό. Ευχαριστούμε και εμείς τα παιδιά για την παραχώρηση χώρου στην έκθεση εντύπων. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


Από τα Ιλίσια μεταφερόμαστε λίγο πιο δυτικά προς Περιστέρι μεριά και το 1st Pure n' Local Festival των Fentagin του Ατρομήτου. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


Από εκεί ας μεταφερθούμε στην πρωτεύουσα των σουβλακίων, που είχε αναλάβει εργολαβία το ψήσιμο και στα RFU Festival, τη Λιβαδειά και το 2ο Festval Σ.Φ. Λεβαδειακού. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


Ανεβαίνουμε λίγο πιο βόρεια και κατασκηνώνουμε στο Στόμιο για το 7th Monsters Camping των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ, τους οποίους και ευχαριστούμε για το χώρο που μας παραχώρησαν για τα έντυπα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


Συνεχίζοντας σε ρυθμούς επαρχίας, θα κάνουμε την τελευταία μας στάση στον Πύργο και στο 1st Red Boys Festival των οργανωμένων οπαδών του Πανηλειακού. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


ΥΓ. Παλαιότερη σχετική ανάρτηση;

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ανάγεννηση Καρδίτσας: Οπαδοί και παίχτες υπέρ της Παλαιστίνης

Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Αναγέννησης Καρδίτσας:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!!!


Το ότι η οντότητα "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" είναι πάντα ευαισθητοποιημένη σε κάθε κοινωνικό ερέθισμα, το γνωρίζουν όλοι!
Είναι άλλωστε ένα απο τα στοιχεία που την έχουν καταστήσει  "διαφορετική" ως αθλητικό σύλλογο που δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος απο το κοινωνικό γίγνεσθαι!
Και γι' αυτή της τη "διαφορετικότητα" καμαρώνουν οι χιλιάδες φίλαθλοί της...
Τα εγκλήματα που διαπράτονται (πολύ πιο κοντά μας απ' οσο πιστεύουμε...) εις βάρος της ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας, οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων και μικρών παιδιών στο βωμό των ισχυρών του πλανήτη, δεν θα μπορούσαν να μην... σχολιαστούν απο την μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης!
Το απόγευμα λίγο πριν την προπόνηση με πρωτοβουλία των φιλάθλων της ομάδας αλλά και τη συναίνεση της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος άπαντες οι "κιτρινόμαυροι" φωτογραφήθηκαν με ένα τεράστιο πανό με αναφορά στην Παλαιστίνη και τίτλο "FREE PALESTINE" -"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ"!
Η Αναγέννηση 1904 έστειλε μ' αυτό τον τρόπο το δικό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Ο φακός του asa1904.gr βρέθηκε εκεί και απαθανάτισε τις ξεχωριστές αυτές στιγμές....


ΥΓ. Παλαιότερες σχετικές πρόσφατες δημοσιεύσεις: