RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ανακοινώσεις οπαδών για το χαμό του Κώστα Κατσούλη

Την άμεση συλλυπητήρια ανακοίνωση συμπαράστασης στους οικείους και συνοπαδούς του Κώστα Κατσούλη από τους Rude Boyz του Ηλυσιακού, ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις από διάφορους συνδέσμους και groups ελληνικών ομάδων. Καλά τα λόγια, αλλά καλύτερες οι πράξεις. Να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις μαλακίες εδώ και τώρα!  Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες από αυτές και αν τυχόν ξεχάσαμε κάποια, μπορείτε να την προσθέσετε στα σχόλια.


Σήμερα αποχαιρετησαμε τον Κώστα στο τελευταίο του ταξίδι από τον Πειραιά.

Όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι το απόγευμα, όχι μόνο Εθνικοί αλλά και οπαδοί άλλων ομάδων , απέδειξαν πως στο "δικό' μας ποδόσφαιρο είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Πως το μόνο που γουστάρουμε είναι να μπορούμε να ακολουθαμε την ομάδα μας παντού χωρίς σκοτωμούς και φασαρίες . Αποδείξαμε πώς μπορούμε όλοι μαζί και ο καθένας από τη μεριά του να αλλάξουμε την βρώμικη νοοτροπία που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας είναι η άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο Κώστα, ο οποίος θυσιάστηκε για να σώσει αθώους, η αφορμή για την δικιά μας οπαδικη επίθεση ενάντια σε κάθε τι βρώμικο υπάρχει στις ομάδες και στις κερκίδες μας.

Ευχαριστούμε για την οπαδικη τους αλληλεγγύη και παρουσία σήμερα τα παλικάρια από Θύρα 7 (σύνδεσμος Πειραιά και Piraeus Família ), τα παιδιά από Ιωνικό, Παοκ, Αρη, Αεκ, Προοδευτική, τα αδέρφια μας από Γιάννενα και όλους οσους τόσο καιρό στέλνουν τα δικα τους μυνήματα συμπαράστασης από Αιγάλεω , Ηλισιακοι , Πανσερραϊκοι , Ομιλιτες , Βεροιώτες και πολλοί άλλοι.

Κώστα θα είσαι πάντα μαζί μας.
Χαιρετισμούς στον Παναγιώτη και στον Σάκη.

Καλή αντάμωση "Ψηλέ".

Πινεζες Θύρα 14

 

Για τον Κώστα Κατσούλη... R.I.P

Ο 46χρονος Πειραιώτης Κώστας Κατσούλης ήταν ένας οπαδός του Εθνικού αλλά και ένας άνθρωπος με έντονες πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες, ευαισθησίες και δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 1991, ως σπουδαστής των ΤΕΙ Πάτρας, συμμετείχε ενεργά στον αγώνα ενάντια στους δολοφόνους του Νίκου Τεμπονέρα ενώ το 1996, πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των ναζί της χρυσής αυγής στον Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες είχε χτυπηθεί με αιχμηρό αντικέιμενο (μαχαίρι ή ξυράφι) μαζί με τον αδελφό του από φασιστικά ανθρωπάρια της χ.α. Από τα φοιτητικά του χρόνια ο Κώστας είχε επιδείξει έντονη αγωνιστική διάθεση και δράση η οποία και συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια της ζωής του. Στις 25/1/1996 χρυσαυγίτες, που συμμετείχαν στα εγκαίνια των γραφείων τους στο κέντρο του Πειραιά, πέταξαν μπογιές από τον όροφο σε αντιφασίστες της πόλης που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά "φωτογράφισαν" και ορισμένους από αυτούς. Λίγο αργότερα, παρακρατικά φασιστοειδή έκαναν έφοδο στο Πασαλιμάνι στοχοποιώντας τον Κώστα ο οποίος τελικά γλίτωσε με μικρές εκδορές από την επίθεση τους. Ήταν ένας άνθρωπος που μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε αφοσιωμένος στις αρχές και τις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ότι δεν κατάφεραν οι ακροδεξιές συμμορίες των "ρέιντζερς", της οννεδ και της χρυσής αυγής το κατάφεραν μια χούφτα καγκουροχούλιγκανς από τη Ν. Αλικαρνασσό του Ηρακλείου κρήτης. Ο Κώστας χτυπήθηκε βάναυσα και θανατηφόρα από κάποιους ντόπιους "οπαδούς" κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός Πειραιά. Ο ίδιος τα τελευταία πολλά χρόνια είχε μετακομίσει στα Χανιά όπου και διέμενε μόνιμα. Τι πιο λογικό για έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την ομάδα του να ταξιδέψει λίγα χιλιόμετρα προκειμένου να παραβρεθεί κοντά της. Που να ήξερε βέβαια θα έπεφτε θύμα θρασύδειλης επίθεσης. Ο Κώστας Κατσούλης μετά τη θρασύδειλη και θανατηφόρα τελικά επίθεση που δέχτηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε δυο εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση και τελικά εξέπνευσε τη Δευτέρα 29/10/14.

Η εγχώρια (και όχι μόνο) οπαδική σκηνή έχει αποδεδειγμένα εκφυλιστεί και μπολιαστεί τόσο με το φετίχ της ακραίας βίας όσο και με τις διάφορες φασιστικού, συμμορίτικου και παρακρατικού τύπου συμπεριφορές. Απόψεις και κλισέ του τύπου "εδώ μόνο εμείς και σε όποιον δεν αρέσει ξύλο" κτλ, τυφλή βία (ακόμη και ενάντια σε άσχετους και άκυρους με τη χουλιγκάνικη φάση), όπλα, μαχαίρια, εμπρηστικοί μηχανισμοί, μπράβοι και μαφίες έχουν κατακλύσει την εγχώρια οπαδική φάση. Είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν είναι ακόμη μεγαλύτερος ο κατάλογος των θυμάτων της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. Ας ελπίσουμε αυτό το επικίνδυνο βάλτωμα της οπαδικής εγχώριας σκηνής κάποια στιγμή να σταματήσει. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή ο εγχώριος οπαδικός χώρος να επιδείξει διαφορετική συμπεριφορά και χαρακτήρα από αυτή του παρόντος και του πρόσφατου παρελθόντος.

Σαν επίλογο θα θέλαμε να δανειστούμε την εξής πρόταση (από την ιστοσελίδα football blabla): Γιατί η παιδεία μας και η κουλτούρα μας είναι ανάλογη της κοινωνίας, της πολιτικής, του ποδοσφαίρου μας...

Κώστα Κατσούλη ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Υ.Γ: Η οικογένεια του γνωστοποίησε πως αντί στεφάνων επιθυμούν ο κόσμος να ενισχύσει το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά ή οποιαδήποτε άλλη δομή υποστηρίζει αδύναμους ανθρώπους.
 
 
 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΩΣΤΑ!
 
Ο Κώστας Κατσούλης, ο φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όλες αυτές τις ημέρες. Έδωσε τη μάχη του για τον ίδιο, για την οικογένειά του, για να ξαναδεί την αγαπημένη του ομάδα. Σήμερα το πρωί, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή και άλλη μια κατάμαυρη σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της ιστορίας του άμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου που μαστίζεται από τα ίδια γνωστά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δε γίνεται τίποτα. Μεταφέρουμε στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια του Εθνικού τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.


 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΩΣΤΑ
 
Ο Σ.Φ. Ηλιούπολης REBELS 9 εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Κώστα Κατσούλη, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς για τον τόσο άδικο χαμό του.
 
 
 
Μαύρη μέρα για την ελληνική οπαδική σκηνή.

Καλό παράδεισο Κώστα Κατσούλη, καλή δύναμη στους οικείους του και στους οπαδούς του Εθνικού.
 
 

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΩΣΤΑ

Δυστυχώς η ηλιθιότητα δεν έχει τέλος… Όλη η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα των καιρών και βρίσκει καταφύγιο για 90 λεπτά στις κερκίδες κάποιου γηπέδου, από την Αλεξανδρούπολη και την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη. Φωνάζει για την ομάδα του, πικάρει τους αντιπάλους, συνήθως ακούγονται και τα απαραίτητα «γαλλικά» και σπανίως πέφτει και καμιά ψιλή. Κάποιοι, όμως, που θέλουν να δυσφημούν την λέξη «ΟΠΑΔΟΣ» και πουλάνε ψευτομαγκιά πάντα με τους στρατούς τους, πίσω από μπάτσους ή με τον νόμο των μαχαιριών και λοιπών καργιολιών, αποφασίζουν βάσει του ανύπαρκτου iq τους για την επιστροφή σου στο σπίτι, στην οικογένεια και την καθημερινότητά σου.

Αλάνια του Εθνικού, σήμερα είστε εσείς, προχθές κάποιοι άλλοι και μεθαύριο ελπίζουμε κανείς. Μόνο με μυαλό και με τα χέρια μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ηλιθιότητά τους. Είναι ανάμεσα μας. Κανένας υπουργός, κανένας περαστικός πρόεδρος και κανένας μπάτσος δεν μπορεί να δώσει την λύση. Μόνο ΕΜΕΙΣ. Σκατά στα μαχαίρια τους και τις μπόμπες. Σκατά στους πληρωμένους στρατούς και τους οργανωμένους φονιάδες.

Εθνικάρες, καλή δύναμη!

Κώστα, καλή αντάμωση στα επάνω γήπεδα…

Nortenos Patras-Nuestra Familia
 
 
 
 Κώστας Κατσούλης ετών 46 R.I.P
 
Ο 46χρονος Πειραιώτης Κώστας Κατσούλης ήταν ένας άνθρωπος με έντονες πολιτικοκοινωνικές ανησυχίες και ευαισθησίες ενώ ταυτόχρονα υπήρξε φίλος του ποδοσφαίρου και πιστός οπαδός του Εθνικού Πειραιά. Αγαπούσε την ομάδα του και την ακολουθούσε μακριά από ψευτοχουλιγκανομαγκιές και λοιπές καφρίλες. 
 
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο νησί της Κρήτης. Ως εκ τούτου όταν η ομάδα του έπαιξε στη Κρήτη αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το Ηράκλειο και τη συνοικία της Νέας Αλικαρνασού προκειμένου να σταθεί δίπλα της.
 
Εκεί ήταν που κάποιοι θρασύδειλοι αποφάσισαν να του επιτεθούν μόνο και μόνο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα και χωρίς καν να προκληθούν. Μια θρασύδειλη επίθεση με δυσανάλογες αναλογίες (πολλοί σε έναν) και όλα αυτά σε ένα αγώνα της 'Γ κατηγορίας. Ο Κώστας Κατσούλης πλήρωσε τη μανία κάποιων ατόμων που θέλουν να λέγονται οπαδοί και άνθρωποι, χτυπήθηκε στο κεφάλι ακόμη και με σιδηρογροθιά, νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες και άφησε τη τελευταία του πνοή στις 29/09/14. Η βία στον εγχώριο οπαδικό χώρο έχει ξεφύγει, έχει γίνει επικίνδυνη, έχει εμπλουτιστεί με μαχαίρια, σιδηρογροθιές, εμπρηστικούς μηχανισμούς, μαφίες, μπράβους, όπλα και μπατσοφασιστικές συμπεριφορές του τύπου επιθέσεις 10 σε έναν, επιθέσεις σε άσχετους οπαδούς και φιλάθλους και άλλες τέτοιες καφρίλες.
 
Ήδη το ποδόσφαιρο και η οπαδική φάση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο (στημένα, διαφθορά, καταστολή, αθλητικοί νόμοι κτλ) ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε κάποια στιγμή οι οπαδοί τουλάχιστον να δείξουν την ωριμότητα και συνείδηση που χρειάζεται για να μη ξανασυμβούν τέτοια θλιβερά και επαίσχυντα περιστατικά, όπως η δολοφονία του Κώστα Κατσούλη.
 
Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην οικογένεια και στους ανθρώπους του Κώστα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
 

3 σχόλια:

Radical Fans United είπε...

http://chalkidafans3.blogspot.gr/2014/09/blog-post_29.html

Radical Fans United είπε...

http://panthers.gr/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B4/

Ανώνυμος είπε...

Απείθαρχος Ιωαννίνων 1312
http://apeitharxos1312.wordpress.com/2014/10/10/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7/