RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στη σκιά του Μουντιάλ: από τη Βραζιλία στην Ονδούρα

Μπορεί οι διαμαρτυρίες στη Βραζιλία να μην έχουν την ίδια μαζική ένταση πια, αλλά σε καμία περίπτωση οι διαδηλωτές δεν καταθέτουν τα όπλα. Η καταστολή παραμένει αμείλικτη. Τελικά, τα όπλα οι μπάτσοι τα βγάζουν παντού πανεύκολα... Από την άλλη, τα ντου των Αργεντίνων και Χιλιανών οπαδών στο Μαρακανά χαλούν έστω και λίγο τη βιτρίνα της απρόσβλητης διοργάνωσης της FIFA (killers fuck off...).  

Εμείς επιλέγουμε σήμερα να αναδημοσιεύσουμε δύο κείμενα που μας άρεσαν και δείχνουν την κοινωνική πλευρά του αθλήματος που γουστάρουμε, μακριά από τις ομοσπονδίες, τη γκλαμουριά, τους χορηγούς και τις πολυεθνικές.. Η εξαιρετική ιστοσελίδα Otherside Football με δύο πρόσφατα άρθρα της κάνει ξεκάθαρο ότι τελικά η μπάλα δεν παίζεται μόνο στα λαμπερά γήπεδα του Μουντιάλ ούτε την κλοτσούν μόνο άντρες. 

Ένα κοινωνικό πρότζεκτ στη… σκιά του Μουντιάλ!


Ο Γρεγκ και ο Μάικλ έφυγαν από την Αγγλία και πήγαν στη Βραζιλία για να ενταχθούν σε ένα… μουντιαλικό κοινωνικό πρότζεκτ που περιλαμβάνει παιδιά! Μιλώντας στο othersidefootball.com εξηγούν το όραμά τους, αναφέρονται στα όσα συνάντησαν και τονίζουν ότι μέσω των αθλητικών γεγονότων, μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες για νέους ανθρώπους. Διαβάστε εδώ.

Ποδόσφαιρο στην Ονδούρα, ένα κοινωνιολογικό πείραμα


Η ταπεινή Ονδούρα στο φετινό Μουντιάλ έχει εξ ορισμού δύσκολο έργο στον Ε` όμιλο μαζί με Γαλλία, Εκουαδόρ και Ελβετία. Στη μικρή αυτή χώρα όμως της Κεντρικής Αμερικής, το ποδόσφαιρο πέρα από τη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελεί ένα εφαλτήριο κοινωνικοποίησης για μια σημαντική, πλην καταπιεσμένη, κοινωνική ομάδα, τις γυναίκες… Διαβάστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: