RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Oι WARRIORS σχετικά με το πέταλο του γηπέδου τους

Λάβαμε,από την Αυτόνομη Ζώνη, την ανακοίνωση των Warriors Θύρα 6 σχετικά με την μετατροπή του πετάλου που κάθονται σε κυριολεκτικά κλουβί:

Σε ένα γήπεδο-γιορτή δεν ταιριάζει μια κερκίδα-φυλακή

H Θύρα 6 αποτελούσε πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης Παναιτωλικής οικογένειας & ιστορίας. Κάτι το οποίο το αναγνωρίζει & μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που σέβεται & εκτιμά τη τεράστια προσφορά του συνδέσμου. Όταν η αγαπημένη μας ομάδα βολόδερνε μεταξύ ΄Δ, ΄Γ & ΄Β εθνικής & παρόλες τις αγωνιστικές αποτυχίες το όνομα της ομάδας απέκτησε ειδική βαρύτητα & συνδέθηκε με τη μαζικότατη & σταθερή ακολουθία της από τους εκατοντάδες & χιλιάδες οπαδούς. Με μπροστάρηδες τη Θύρα 6 ο Παναιτωλικός κατάφερε να επιβιώσει τα πέτρινα χρόνια. Και πώς να χαθεί κάτι το οποίο αποκτά κοινωνική υπόσταση εξαιτίας του κόσμου που το αγαπά & το στηρίζει. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο τα χρήματα & οι διακρίσεις τα βασικότερα συστατικά για την επιβίωση ή τη καταξίωση ενός συλλόγου αλλά ο κόσμος που βρίσκεται δίπλα του. Ο κόσμος που τον αγαπά & τον στηρίζει μαζικά ακόμη & στις πιο δύσκολες περιόδους του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους «ρεφενέδες» που διοργάνωνε ο σύνδεσμος για τις αποστολές της ομάδας στη ΄Δ εθνική ή τη χρόνια στήριξη στα τμήματα του ερασιτέχνη. Η Θύρα 6 ήταν παντού & πάντα δίπλα στο Σύλλογο, περήφανη & δυνατή & θα συνεχίσει να είναι. 



Λίγο καιρό πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου ενημερωθήκαμε πως το πέταλο θα λειτουργήσει ξανά με νέα μορφή βέβαια όσο αφορά το κομμάτι αυτό που θα βρίσκεται ο πυρήνας μας. Μετά από λίγες μέρες διαπιστώσαμε ότι η νέα του αυτή μορφή εκτός από άσχημη & δυσλειτουργική παράπεμπε σε κλουβί ή ακόμη πιο ρεαλιστικά σε «φυλακή».. Κάπως έτσι το πιο ενεργό κομμάτι του γηπέδου καλούνταν να περιθωριοποιηθεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι, μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας & να κλειστεί σε ένα προσβλητικό πέταλο «φυλακή». Από όσο γνωρίζουμε εμείς, αξίες & έννοιες όπως η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση & η αγάπη δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση έννοιες συνώνυμες με αυτή του εγκληματία. Στο τελευταίο φύλλο του match programme η π.α.ε καταφέρεται απέναντι στο απαράδεκτο φαινόμενο του ρατσισμού. Και καλά κάνει.. Όταν όμως τονίζει ότι κάθε μορφή ρατσισμού είναι ανεπίτρεπτη, θεωρούμε λογικό πως θα πρέπει να αναθεωρήσει για το έκτρωμα του πετάλου που το μόνο που προσφέρει είναι ένα διάχυτο ρατσισμό που ξεχωρίζει τους οπαδούς & φίλους της ομάδας στο ίδιο γήπεδο σε οπαδούς Ά & ΄Β κατηγορίας. Και τέτοιου είδους διακρίσεις είναι πέρα ως πέρα ρατσιστικές. Λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν, από όλες τις μεριές, κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Είναι θεμιτό όμως να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε.

 

Σε όλους εμάς, τους οργανωμένους οπαδούς από το σύνδεσμο Warriors - Θύρα 6, η θέα & μόνο του «κλουβιού» αυτού μας γέμισε με συναισθήματα θλίψης, αγανάκτησης & θυμού. Θεωρήσαμε προσβλητική για τον εγωισμό μας & τις απόψεις μας, τόσο ως Άνθρωποι όσο & ως Οπαδοί την ιδέα & μόνο της τοποθέτησης μας σε ένα τέτοιο «κλουβί». Ίσως & οι μοναδικοί οπαδοί πανευρωπαϊκά που θα τοποθετούνταν σε ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα (κλειστή σχεδόν από παντού) σαν αυτές που προορίζονται για φιλοξενούμενους οπαδούς με τη διαφορά πως αυτό συμβαίνει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.. Ένα πέταλο- έκτρωμα, πολύ μικρό για να στεγάσει τη τεράστια αγάπη για τον Τίτορμο & πολύ άσχημο & προσβλητικό όταν προορίζεται για τα μέλη του ιστορικού μας Συνδέσμου που κουβαλά στη πλάτη του δεκαετίες προσφοράς & υποστήριξης τόσο προς τον Παναιτωλικό όσο & προς τη τοπική κοινωνία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος του τοπικού κοινωνικού συνόλου θεωρεί & αυτό άσχημη την εικόνα του νέου πετάλου & το εκφράζει σε κάθε ευκαιρία. Παρόλο που η κατασκευή αυτή μας προσέβαλλε τόσο ατομικά σαν ανθρώπους & οπαδούς όσο & συλλογικά σαν Σύνδεσμος αμέσως τέθηκε στους κόλπους μας ένα δίλλημα. Για τον αν θα αποδεχθούμε τη νέα μορφή της θέσης μας στο γήπεδο ή αν θα την απορρίψουμε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην ομάδα η οποία επιπλέον δεν θα είχε κοντά της το πιο δυνατό της χαρτί, τον 12ο της παίχτη. Ας μη γελιόμαστε, είναι ο ίδιος ο κόσμος & κυρίως οι οργανωμένοι που μετατρέπουν μια έδρα σε ισχυρή & «δύσβατη» για τις αντίπαλες ομάδες. Αυτό φυσικά ισχύει & για τη φετινή περίοδο της επιστροφής μας στο δύσκολο μαραθώνιο της σούπερ κλίκας. Κάπως έτσι & ύστερα από πολλές κουβέντες & συνελεύσεις αποφασίσαμε να παραμερίσουμε για λίγο τους δίκαιους εγωισμούς & τις απόψεις μας προκειμένου η ομάδα να κάνει το δυνατότερο καλό ξεκίνημα. Και πράγματι έτσι έγινε, με το πέταλο της Θύρας 6 να παίζει, όπως & ήταν αναμενόμενο, το δικό του ρόλο συνεισφέροντας στο πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας. Άψογη συμπεριφορά, πίεση στην αντίπαλη ομάδα, τραγούδια, φωνή & όμορφες εικόνες είναι μόνο μερικά ενδεικτικά της μέχρι τώρα παρουσίας της στη κερκίδα.

 

Κάπου εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου «κλουβιού». Ο τρόπος που είναι κατασκευασμένο αλλά & οι μικρές του διαστάσεις μπορούν εύκολα ή δύσκολα να αποβούν επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που θα στοιβαχθούν (ειδικά σε κρίσιμους αγώνες) στο μικρό αυτό χώρο, περικυκλωμένο από ψηλά κιγκλιδώματα ακόμη & στις πλάγιες μεριές του. Λαμβάνοντας υπόψη τη τεράστια αγάπη που τρέφουμε για την ομάδα αλλά & τις αξίες μας σαν Άνθρωποι & σαν Οπαδοί θεωρούμε αυτονόητο από τα υπόλοιπα μέλη της ευρύτερης Παναιτωλικής οικογένειας να μας αντιμετωπίζουν σαν τέτοιους & όχι σαν περιθωριακούς, παρακατιανούς ή εγκληματίες. Για αυτό & ζητάμε την άμεση & περεταίρω μορφοποίηση του πετάλου «φυλακής» αρχικά με το ύψος των πλάγιων (αριστερά & δεξιά) μεταλλικών κιγκλιδωμάτων να χαμηλώνει αισθητά & στη συνέχεια με την (ξανά)ενσωμάτωση με το υπόλοιπο πέταλο του χώρου που βρίσκεται δεξιά της κερκίδας & μένει παράλογα αναξιοποίητος. Ας μη ξεχνά κανείς πως μια όμορφη κερκίδα, ένα όμορφο πέταλο, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για τη διατήρηση της Παναιτωλικής ιδέας & συνείδησης καθώς & για τη γαλούχηση των μελλοντικών γενιών που θα συνεχίσουν να ανεμίζουν τη κυανοκίτρινη σημαία στα γήπεδα που θα αγωνίζεται ο Παναιτωλικος!

 

 Υ.Γ1: Χαιρετίζουμε τη προσπάθεια που καταβάλλουν διάφοροι σύλλογοι (μέσα σε αυτούς & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναιτωλικού) με τη διοργάνωση φιλικού αγώνα (στις 21/10/13 & ώρα 15.30 στο γήπεδο του Παναιτωλικού) τα έσοδα από τον οποίο θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ενός πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων του Παναιτωλικού ώστε να μπορέσει να μεταβεί στο εξωτερικό για σοβαρή επέμβαση. Καλούμε όλα τα μέλη του συνδέσμου μας να στηρίξουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια συμβάλλοντας & αυτοί στον αγώνα που δίνει ο νεαρός συμπολίτης μας.

 

 Υ.Γ2: Καλούμε τα μέλη μας, τους συγγενείς & φίλους μας να αγκαλιάσουν & τη 2η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ξανά ο σύνδεσμος μας στις 23/10/13, μέρα Τετάρτη & στις ώρες 16.00- 21.00 στηρίζοντας έτσι τη προσπάθεια του συνδέσμου για τη δημιουργία τράπεζας αίματος για ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες & γενικότερα συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: