RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Review από ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Βερολίνο

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από έναν καλό φίλο και πρώην μέλος της συλλογικότητάς που μας άφησε για να γίνει γκασταρμπάιτερ. Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι η απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο, και ο αθλητισμός γενικά, σε κάνει να μοιράζεσαι έννοιες όπως η συλλογικότητα, η χαρά και η αλληλεγγύη, αρκεί να συμπεριφέρεσαι και εσύ με κατανόηση και αλληλοσεβασμό για όλους τους συμμετέχοντες σε τέτοια γεγονότα. 

Αγαπητέ φίλε Κ., σου ευχόμαστε να πετύχεις και άλλα τέτοια γεγονότα και να μας στείλεις κείμενα και φωτογραφίες που θα μας κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα την αθλητική πλευρά του πανέμορφου Βερολίνου. Ελπίζουμε, επίσης, να μην ξεχάσεις από Σεπτέμβρη να παρακαλουθείς Union και TeBe, αλλά και λίγο χάντμπολ ή άις-χόκεϊ ή μπάσκετ. Έχουν πολύ πράμα οι Γερμαναράδες.


Εκεί που απολάμβανα την ποδηλατάδα μου ψάχνοντας να βρω ένα ενδιαφέρον μέρος να πιω μια μπυρα, βρέθηκα σε ένα ενδιαφέρον event. Περνώντας τυχαία από κάτι αθλητικές εγκαταστάσεις γειτονιάς στο Kreuberg (ένα μεγαλο γηπεδο ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα μπασκετ, στιβο και πολλά δέντρα, μαζι με ενα κτηριο που δεν ξερω τι περιεχει) πέτυχα ενα τουρνουα ποδοσφαίρου. 


Μπηκα αμεσως μεσα να δω τι παιζει. Δεν αργησα να καταλαβω τη φαση αφου μεσα στα 400 περιπου ατομα (δεν ειμαι καλος στο μετρημα) έβλεπα μπλουζες St.Pauli (ίσως ειναι πολυ μοδα εδω, ισως και οχι), 50αρηδες+ πανκηδες, ροκαμπιλαδες κλπ οι οποιοι επαιζαν ή εβλεπαν τα ματς του ποδοσφαιρου. Διπλα ένα μπαρ με βαρελισια μπυρα, ψησταρια με λουκανικα κλπ (οσο κι αν ακουγεται κλισε, δεν ηταν) κι ενα σταντ με εξοπλισμό ηχου κλπ. Τουρνουα με τα ολα του. Απ' ότι μου ειπαν ηταν τουρνουα που διοργανωσαν τα μπαρ της περιοχης (ολοι οι αναρχο/πανκο/ροκαμπιλο/χουλιγκανο/αντιφα που οταν μεγαλωσαν ανοιξαν μαγαζια) σε συνεργασια με φιλους της Hansa Kreuzberg/Berlin, τοπικη ομαδα της γειτονιας με πολλα κοινα με τον Αστερα Εξαρχειων, που εχει τμηματα ποδοσφαιρου για ολες τις ηλικιες και ολα τα φυλα (για περισσότερα: http://www.hansa07.de/).


Highlight: Η αναλογια αντρων-γυναικων που επαιζαν και παρακαλουθουσαν (τουλαχιστον 3/1). Ας με συγχωρεσουν οι πατερες του αντισεξισμου, αλλα τοσες γκομεναρες σε ποδοσφαιρικο event που θα σκαμπαζουν απο μπαλα δεν εχω ξαναδει. Η φαση εμοιαζε με RFU Festival μονο που ειχε και μασερ/γιατρο, πολλες γυναικες, ατομα ηλικιας απο 20 μεχρι 60+ και κλιμα καθόλου ανταγωνιστικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: