RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής (22/05/13)

Χτες ο Ηρακλής έπαιζε στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε ήδη εκδώσει μη χορήγησης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς επεικαλούμενη την αστυνομική απαγόρευση. Ωστόσο, αρκετοί φίλοι του Ηρακλή ταξίδεψαν προς το Βόλο για να προμηθευτούν εισιτήριοο σε κάποια άλλη θύρα και να στηρίξουν με τη φωνή και την παρουσία τους την προσπάθεια της ομάδας τους. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, την ελληνική αστυνομία, εν προκειμένω, η οποία έστησε μπλόκα στην εθνική οδό και σταματούσε όποιο αυτοκίνητο είχε πινακίδες βόρειας Ελλάδας. Καιρό είχαμε να δούμε αυτή την πρακτική της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα ήταν Φλεβάρης του 2010 (διαβάστε περισσότερα εδώ), όταν οι μπάτσοι απαγόρευαν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φτάσουν στην πόλη των Ιωαννίνων για τον αγώνα με τον τοπικό ΠΑΣ.

Αυτό το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης μίας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας μέσα στην ίδια της τη χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να τερματιστεί. Και ακριβώς επειδή μας αφορά όλους θα πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας, τόσο ενάντια στο συγκεκριμένο μέτρο όσο και ενάντια στο νέο α(θ)λητικό (τρομο)νόμο. Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με συνεννόηση και αλληλοσεβασμό, και να δράσουμε οργανωμένα και ενωτικά. 


 Αντιγράφουμε από το bluearena.gr:

Πλήρως εναρμονισμένες με τις επιταγές ενός ανθρώπου που μέχρι πριν από λίγο διάστημα βρισκόταν στις φυλακές με την κατηγορία των στημένων παιχνιδιών, οι αστυνομικές δυνάμεις εν’ έτη 2013 διέκοπταν την διέλευση αυτοκινήτων με πινακίδες από Θεσσαλονίκη πάνω στην Εθνική οδό.
 
Δεν είχε καμία σημασία αν πήγαινες για δουλειά, για το ματς ή για οτιδήποτε άλλο. Η πόλη του Βόλου σήμερα ήταν αποκλεισμένη προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς οπαδός του Ηρακλή.

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε όλοι αυτοί που έχουν στείλει δεκάδες καταγγελίες στο mail της ιστοσελίδας, το φωνάζουν οι εκατοντάδες οπαδοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη  μετά το «στοπ» στα δεκάδες μπλόκα που είχαν στήσει διμιροίες των ΜΑΤ κατά μήκος της διαδρομής Θεσσαλονίκη – Βόλος. Στην τελική το είπαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί σε εμάς, τους συντάκτες του BlueArena, όταν μας σταμάτησαν για έλεγχο περίπου 2 χλμ έξω από τον Βόλο περίπου 3,5 ώρες πριν ξεκινήσει η πολύκροτη αναμέτρηση!

Το βίντεο που σας παραθέτουμε είναι άκρως αποκαλυπτικό είναι και…άκρως θλιβερό. Είναι άκρως θλιβερό για μια χώρα που θέλει να ονομάζεται δημοκρατική, με πολίτες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίοι υποτίθεται πως έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθερα στην χώρα τους, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, με την υπόδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητα.

Αυτή την ταυτότητα που κάποιοι στον Βόλο χρησιμοποίησαν σήμερα για να ξεχωρίσουν τους ανθρώπους, ανάλογα με την καταγωγή τους. Τι κι αν μια αστυνομική ταυτότητα μπορείς να την βγάλεις παντού; Αν έτυχε να την βγάλεις στην Θεσσαλονίκη, τέλος. Δεν έμπαινες καν στο Βόλο. «Όσοι ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη, επέλεξαν κακιά στιγμή να έρθουν» μας είπε  με πλήρη συναίσθηση των λεγομένων του, ο αστυνομικός υπεύθυνος όταν στο μπλόκο, ρωτήσαμε τι θα γινόταν αν περνούσε απλά κάποιους ιδιώτης που είχε δουλειά στην πόλη.  Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Είναι δε χαρακτηριστικό και το παράδειγμα του φίλου του Ηρακλή, που έφτασε μέχρι την πόρτας της θύρας όπου είχε εξασφαλίσει εισιτήριο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν έδειξε την ταυτότητα του η οποία είχε εκδοθεί στην Θεσσαλονίκη.

Άλλοι φίλοι του Ηρακλή, που ταξίδεψαν από χθες στο Βόλο και θέλησαν σήμερα να στηρίξουν την ομάδα τους, έφταναν στο γήπεδο και επειδή είχαν ταυτότητες από Θεσσαλονίκη αναγκάζονταν να αποχωρήσουν υπό τον φόβο της σύλληψης! Για τέτοια αθλιότητα μιλάμε. Για τέτοιον φασισμό!  

Στην Ελλάδα του 2013…καληνύχτα σας! 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti kairo re paidia? efarmostike 2 fores ti fetini saizon se opadous tis AEL... ekanan mploka mexri kai se KTEL apo giannena gia volo!! ti na leme twra... xounta se olo ths to megaleio...

Radical Fans United είπε...

Έχεις δίκιο φίλε. Και μάλιστα το είχαμε αναφέρει.

http://rfu.blogspot.gr/2012/11/vs-ae-18112012.html

Ανώνυμος είπε...

οκτωβριος 2010 η ιδια τακτικη απο τον μ-πεο.μπατσοι με προφαση οτι χαλασε τρενο εκκενωσαν το σταθμο στη Λαρισα,στη συνεχεια τα κτελ,και οταν κομβοι αυτοκινητων βρισκοταν στην εθνικη και ταξιδευε προς βολο αυτοι εβαλαν κλουβα καθετα στο δρομο με αποτελεσμα κοσμος που δεν ειχε καμια σχεση με τον αγωνα να μη μπορει να συνεχισει!οι ιδιοι ελεγαν οτι γνωριζουν πως ειναι παρανομο αλα αυτες τις εντολες εχουν!
κι ολα αυτα για να σφαζουν ελευθερα τα κορακια του χοντρου..

Radical Fans United είπε...

Δεν είναι μόνο θέμα Μπέου ή Πηλαδάκη, Μαρινάκη ή Αλαφούζου κ.ο.κ. Σίγουρα υπάρχει παρασκήνιο που κάνει ό,τι θέλει και μπορεί, αλλά τέτοιες πράξεις δεν είναι ξεκομμένες από την επίσημη Πολιτεία που στα κορμιά μας δοκιμάζει νέα μέτρα καταστολής.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα..το κρατος ειναι ο Νο1 εχθρος..