RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Θύρα 9 ενάντια στην καταστολή

Με οδηγό το σύνθημα "ΞΥΛΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ" κατέληξε χτες στο γήπεδο η Θύρα 9, το οργανωμένο κομμάτι των οπαδών της Ομόνοιας Λευκωσίας. Όπως έγραφε και το κάλεσμα: "Η οργανωμένη μας κερκίδα καλεί όλο τον πράσινο λαό σε μια μεγάλη πορεία ενάντια στην αστυνομική βία, μια πορεία που θα ξεκινήσει απο τον μικρό κυκλικό κόμβο του ΓΣΠ και θα τερματίσει πίσω απο την βόρεια κερκίδα. Η πορεία θα γίνει πριν τον κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο την ανόρθωση και θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα και για την πορεία έχουν ήδη τυπωθεί φανέλες με συγκεκριμένο μήνυμα οι οποίες θα πωλούνται σε τιμή κόστους πέντε ευρώ. Η Θύρα 9 καλεί επίσης όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στο βόρειο πέταλο να έρθει με μαύρη φανέλα και να σμίξει την φωνή του με την οργανωμένη μας κερκίδα, να σταθεί στο πλευρό μας για να διατρανώσουμε την απαίτηση μας για σεβασμό στον περήφανο κόσμο της ομάδας και τον κύπριο πολίτη γενικότερα." 


Η πορεία αυτή ήταν η απάντηση τόσο στην αυξανόμενη καταστολή που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι οπαδοί της Ομόνοιας όσο (και κυρίως) στο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας που έλαβε χώρα στις 20 Απρίλη στη Λάρνακα.


Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση που δημοσιοποιούσε το γεγονός: 

Με το τέλος του αγώνα και ενώ η πομπή της ομάδας μας είχε ξεκινήσει για την Λευκωσία, ο γνωστός πλέον για την εμπάθεια του προς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αξιωματικός με το επώνυμο Μακρής, ακινητοποίησε την πορεία προφασιζόμενος ότι συγκεκριμένο αυτοκίνητο έβρισε τους παρόντες αστυνομικούς. Το τι ακολούθησε κανείς δεν μπορεί να το διανοηθεί.
Μέλη της αστυνομίας άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο, να βρίζουν οπαδούς μας στο αυτί για να προκαλέσουν αντίδραση και να δικαιολογήσουν έτσι τις όποιες συλλήψεις, και αυτά την ώρα που έσερναν στα κρατητήρια τέσσερα εικοσάχρονα παιδιά με τον ψευδή ισχυρισμό της εξύβρισης, τόσο ψευδή που εντέλει δεν απαγγέλθηκε καν στις κατηγορίες!!!... Αντί αυτού απαγγέλθηκε η κατηγορία κατοχής επιθετικού οργάνου για ένα ΠΛΑΣΤΙΚΟ πόδι καρέκλας που βρέθηκε στο αυτοκίνητο!!
Αυτό που έζησαν τα αδέρφια μας μακρυά απο τα μάτια της κοινωνίας και κατόπιν της σύλληψης τους, λέει πολλά για το καθεστώς της κυπριακής μπανανίας. Στην πολιτισμένη Κύπρο του 2013 τέσσερα παιδιά βασανίστηκαν απο ένστολους κυβερνητικούς μπράβους,  βασανίστηκαν από αυτούς που ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει για να τον προστατεύουν!! Τα αδέρφια μας, ενώ ήταν στα γόνατα με τα χέρια δεμένα πίσω απο τις πλάτες δέχονταν τα χτυπήματα με τα γκλόμπ το ένα μετά το άλλο. Όλα αυτά την ώρα που αυτοί οι αρρωστημένοι δολοφόνοι τους έπνιγαν μέχρι να τους φέρουν κοντά σε σημείο λιποθυμίας και όταν τότε τους άφηναν να πάρουν μερικές ανάσες επαναλάμβαναν τον πνιγμό.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας απο τους συλληφθέντες ξεγυμνώθηκε απο τους δολοφόνους του κράτους και ενώ κρατούσαν την φανέλα του μπροστά του τον χτυπούσαν και τον φωτογράφιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα!! Όλα αυτά μπροστά στα μάτια του κύριου Μακρή ο οποίος απολάμβανε τον βασανισμό γελώντας!
Την ακριβώς επόμενη μέρα από το βάρβαρο περιστατικό η Θύρα 9 έστειλε επιστολή και στον Υπουργό Δικαιοσύνης κοινοποιώντας του το τι συνέβη. Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση:
Αλήθεια, πως κοίμαστε εσείς και οι αυλικοί σας τα βράδυα έχοντας εις γνώση πως προηγουμένως, κατόπιν σύλληψης και μακριά απο τα μάτια της κοινωνίας, βασανίστηκαν κάποια εικοσάχρονα παιδιά χωρίς καμιά αιτιολογία και χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα πέραν του προφανές, να είναι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Πως κοιμάστε στην σκέψη παιδιών να χτυπιούνται από αρρωστημένους ένστολους μπράβους με τα γλόμπ, πως θα νιώθατε στην σκέψη και μόνο, αν στην θέση αυτών των παιδιών που οι ένστολοι δολοφόνοι σας έκαναν κεφαλοκλείδωμα χθές χαλαρώνοντας μόνο κάθε φορά που τα παιδιά κινδύνευαν να χάσουν τις αισθήσεις τους ήταν το δικό σας παιδί; Πως θα νιώθατε αν ήταν ο γιός ή η κόρη σας το παιδί το οποίο χτυπούσαν ανελέητα την ώρα που του έβγαζαν την φανέλα αφήνοντας το ημίγυμνο γιατί έκανε το λάθος να φοράει κάτι αντίθετο με τα πιστεύω των δολοφόνων σας;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει και ανακοινωση απο πολιτικη οργανωση

http://antartescy.blogspot.com/2013/04/blog-post_27.html