RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο δημοσιογραφοκλέψας του δημοσιογραφοκλέψαντος...

Διαβάσαμε στο sport24.gr ένα άρθρο για τη "σωτηρία της Παρτιζάν Μινσκ από ελληνικούς συλλόγους". Χαρήκαμε που ένα τέτοιο ζήτημα βρήκε τρόπο να γίνει θέμα σε ένα αθλητικό σάιτ που διαβάζεται καθημερινά από χιλιάδες ανθρώπους και θα έχουν έτσι την ευκαιρία να διαβάσουν μία είδηση που θα ξεφεύγει από τον ελληνικό βούρκο της Σούπερ Λίγδας και των παρατρεχάμενών της. Ωστόσο, δεν χαρήκαμε καθόλου που ο συντάκτης του άρθρου έκανε ένα απλό κόπι-πέιστ τις πληροφορίες που βρήκε στο διαδίκτυο και δεν μπήκε καν στον κόπο να αναφέρει την πηγή αλλά ούτε και τα σωστά γεγονότα. Να θυμίσουμε στον συντάκτη ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης διοργανώθηκε από τους Radical Fans United σε συνεργασία με τις δύο ομάδες, τον Αστέρα Εξαρχείων και την Προοδευτική/Έκρηξη Τούμπας, και όχι μόνο από τις ίδιες τις ομάδες. 


Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο. Παρακάτω παραθέτουμε τα άρθρα μας για να τα συγκρίνετε μόνοι σας. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι με τέτοιες πρακτικές (κλέβω χωρίς σεβασμό από άλλους για να βγάλω είδηση) δεν πάει μπροστά η δημοσιογραφία, ούτε ως επάγγελμα ούτε ως "λειτούργημα". Ξέρουμε ότι στα αθλητικά (και όχι μόνο) σάιτ ο αγώνας για περισσότερα κλικ είναι αγώνας επιβίωσης. Ξέρουμε ότι στα αθλητικά (και όχι μόνο) σάιτ ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος υπό το άγρυπνο βλέμμα του προϊσταμένου και του αφεντικού να δημοσιοποιεί συνεχώς ειδήσεις και χωρίς μάλιστα να είναι αναγκασμένος να τσεκάρει την ορθότητα όσων γράφονται. Όμως, αν υποβιβάζετε μόνοι σας το προϊόν, μην περιμένετε από τον κόσμο να σας παίρνει πάντα στα σοβαρά...


Πίσω στα δικά μας τώρα. Τα σχετικά άρθρα ενημέρωσης για το τι συνέβαινε στο Μινσκ και πως επιλέξαμε εμείς να βοηθήσουμε μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: