RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Kick Racism Out of Football (Σέρρες)

Το διάστημα 16-31 Οκτωβρίου διοργανώνονται από τη FARE (Football Against Racism in Europe) οι εβδομάδες δράσης ενάντια στις διακρίσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πανό και μπλουζάκια στα γήπεδα, συζητήσεις και άλλες θεσμικές δράσεις θα λάβουν (ή έλαβαν ήδη) χώρα στα γήπεδα της Ελλάδας και άλλων χωρών. Παρά τη σημαντικότητα ακόμα και αυτών των θεσμικών δράσεων δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καταπολέμηση των κάθε είδους διακρίσεων στα γήπεδα εξαρτάται πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τους αθλητές και τους οπαδούς. Όσα πρόστιμα και να επιβληθούν από την ΟΥΕΦΑ, όσα πανό και να κρατήσουν μικρά παιδάκια, ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό ξεκινάει από την άμεση αντίδρασή μας στα ρατσιστικά σχόλια του διπλανού μας στην κερκίδα αλλά και από την ίδια την αντίδραση των αθλητών, όταν τους προσβάλλουν. 

Αντιρατσιστικό πανό των οπαδών της Γκρόιτερ Φιρθ

Λάβαμε λοιπόν και αναδημοσιεύουμε από Σέρρες μεριά κάποια πράγματα με τα οποία συμφωνούμε πλήρως και ελπίζουμε να γίνουν κτήμα και άλλων οπαδών:

To ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ CHE GUEVARA CLUB, πιστό στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξής του για, φύσει και θέσει, αντίθετη στάση σε ρατσισμό, φασισμό, ξενοφοβία, ομοφοβία, σεξισμό, κοινωνικούς αποκλεισμούς, συμμετείχε και φέτος έμπρακτα στην εβδομάδα κατά του ρατσισμού στα γήπεδα με την ανάρτηση σχετικού πανό στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ που διεξήχθη την Κυριακή 21 Οκτώβρη 2012. 

Τα μέλη του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ CHE GUEVARA CLUB, έμπρακτα, μέσα κι έξω από τους αθλητικούς χώρους αγωνιζόμαστε εντός και εκτός συλλογικών χώρων, ενάντια σε κάθε φύσης αποκλεισμό ατόμων ή ομάδων, ενάντια σε κάθε καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια σε ό,τι μισαλλόδοξο στρέφει άνθρωπο εναντίον ανθρώπου. Από την απλή "αντιπαλότητα" ανάμεσα στους φιλάθλους που τυχαίνει να φορούν κασκόλ διαφορετικών χρωμάτων μέχρι τα αντιπολεμικά μηνύματα, το κλαμπ επιδιώκει να εξαλείψει με την στάση και την επιρροή του μέσα και έξω από τα γήπεδα κάθε τί που προσπαθεί να μας χωρίσει ως "διαφορετικούς" και βάζει ως πρόταγμα το "όλοι ίσοι". Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να ενταθούν οι ενέργειες εντός κι εκτός γηπέδων τόσο από επίσημους φορείς όσο κι από πρωτοβουλίες όλων μας ειδικά σε μια περίοδο που η διεθνής κοινωνικοπολιτικοοικονομική κρίση έχει στρέψει απεγνωσμένους ανθρώπους με προσωπικά αδιέξοδα προς φασίζουσες θέσεις αλλά δυστυχώς και πράξεις ΚΑΙ στους αθλητικούς χώρους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο, δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία!