RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σχετικά με τον παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή Μαχμούντ Σαρσάκ...


Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ιντιφάντα. Εκεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωση του παλαστίνιου ποδοσφαιριστή Σαρσάκ.

Ο μεγάλος παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής Eric Cantona, μαζί με άλλες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο Noam Chomsky, ο σκηνοθέτης Ken Loach, και ο σκηνοθέτης και δημοσιογράφος John Pilger, δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή στη οποία αναφέρεται:
“Είμαστε σοκαρισμένοι από τα ρατσιστικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Πολωνία και την Ουκρανία στο Euro 2012. Ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και πολιτικοί τα καταδίκασαν ανοιχτά. Σίγουρα κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μποϋκοτάρουν αγώνες στην Ουκρανία λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα.
Τότε γιατί αυτοί οι ίδιοι, μένουν σιωπηλοί όταν το Ισραήλ πρόκειται να φιλοξενήσει την U.E.F.A. και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελπίδων το 2013; Στη χώρα αυτή ο ρατσισμός, οι καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι σοβαρές παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας, είναι καθημερινά φαινόμενα.
Οι υπουργοί της Ισραηλινής κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν στις επιθέσεις του όχλου εναντίον μαύρων προσφύγων, χαρακτηρίζοντάς τους “εισβολείς” και ζήτησαν την φυλάκισή τους σε στρατιωτικά στρατόπεδα.
Στις Ισραηλινές φυλακές βρίσκονται περίπου 4,000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, από τους οποίους περισσότεροι από 300 βρίσκονται υπό “διοικητική κράτηση” και κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Mahmoud Sarsak, ποδοσφαιριστής από τη Γάζα, 25 χρονών. Παραμένει στη φυλακή εδώ και 3 χρόνια. Χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, χωρίς δίκη. Σε απόγνωση, προχώρησε σε απεργία πείνας που διαρκεί πάνω από 80 μέρες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο θάνατο. Αυτός, μαζί με άλλα θύματα κακοποίησης από το Ισραηλινό κράτος, χρειάζονται την υποστήριξή μας.
Είναι καιρός να δοθεί ένα τέλος στην ατιμωρησία του Ισραήλ και να επιμείνουμε να εφαρμοστούν και ως προς αυτό, όσον αφορά την ισότητα, τη δικαιοσύνη και το σεβασμό της διεθνούς νομοθεσίας, τα ίδια κριτήρια που απαιτούμε και από άλλα κράτη.”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αποφυλακίζεται

http://www.sport24.gr/football/Kosmos/apofylakizetai_apo_toys_israhlinous_o_palaistinios_diethnhs.1822086.html