RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Freiheit fur Ultras!



Την προπερασμένη Παρασκευή 30-3 έγινε μια πρωτοφανής ενέργεια-διαδήλωση για τα αθλητικά χρονικά της Γερμανίας: Εκατοντάδες οπαδοί της Νυρεμβέργης (FC Nürnberg) διαδήλωσαν για την ελευθερία των Ultras. Ο λόγος της πορείας ήταν ότι τον Οκτώβριο του 2011 το διαδιυκτυακό αθλητικό περιοδικό "Stadionwelt" εξέδωσε μια ανακοίνωση, γραμμένη από τη νότια κερκίδα της οπαδικού γκρουπ Schikeria της Μπάγερν, που εδράζεται στο Μόναχο. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά ότι η σημαία του γκρουπ με την επιγραφή "Νότια κερκίδα-καρδιά και ψυχή του συλλόγου" έχει κλαπεί. Υπεύθυνοι θεωρήθηκαν από την αστυνομία οι ultras της Νυρεμβέργης, καθοτι γνωστή η κόντρα των δύο συλλόγων και των αντίπαλων ultras. Εξι μήνες μετά την ανακοίνωση γίνονται κατ'οίκον έρευνες, τις περισσότερες φορές με κινηματογραφικό τρόπο, ειδικές δυνάμεις και μυστικοί αστυνομικοί εφορμούν σε σπίτια και χώρους που συχνάζουν οπαδοί της Νυρεμβέργης σαν να πρόκειται να επέμβουν σε κρυσφήγετα τρομοκρατών και ελέγχονται εξονυχιστικά,αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η σημαία δεν έχει ακόμα βρεθεί.
Οι οργανωμένοι σύλλογοι των Ultras της ομάδας της Νυρεμβέργης δείχνουν την ενότητά τους και κατεβαίνουν από κοινού στο δρόμο. Συνολικά γύρω στα 400 άτομα συγκαλούν την τελευταία στιγμή διαδήλωση για να κάνουν την απογοήτευσή τους και το θυμό τους να ακούστεί αρκετά θορυβώδης.

1 σχόλιο:

RND είπε...

το θεμα ειναι οτι οι γερμανομπατσοι αντιμετωπιζουν την κλοπη πανο σαν ληστεια η αλλη αξιοποινη πραξη που πρεπει να εξυχνιαστει..το πανο δεν βρεθηκε και ουτε προκειτε..ηταν και 16 monsters εκει..λευτερια σε ολους τους οπαδους!