RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αν κανείς εξεγερθεί...


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Λίγα λόγια για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός...

Πολλά έχουν ακουστεί για το περιβόητο πια ντέρμπυ από το σφύριγμα της λήξης του – που ποτέ δεν ακούστηκε. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, αηδιασμένοι φίλαθλοι που δεν έχουν πατήσει ποτέ τους γήπεδο, όλοι τους αποφάσισαν να εκθέσουν την αποψάρα τους, να εκφράσουν την ντροπή τους για το “ελληνικό ποδόσφαιρο” (ποιο?) και να κατηγορήσουν τους 100 “χούλιγκαν” και τα “πρεζάκια” που διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.
Ας δούμε όμως τα πράγματα όπως τα βιώσαμε κάποιοι από εμάς μέσα από τα γεγονότα και όχι μέσω των media και πιο συγκεκριμένα μέσω των καμερών της Nova (που στην προκειμένη περίπτωση δεν έδειχνε τα επεισόδια , αλλά μιλούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα για αυτά).
Μια βδομάδα πριν τον αγώνα όλος ο ποδοσφαιρικός και μη κόσμος είχε βουίξει ότι στο ντέρμπυ αυτό θα γίνουν εκτεταμένα επεισόδια για πολλούς και διάφορους λόγους. Η στάση της αστυνομίας ύστερα από όλα όσα ακουγόντουσαν όλη την εβδομάδα κάθε άλλο παρά διακριτική θα τη χαρακτήριζε κάποιος. Αντίθετα επέλεξε, την ολομέτωπη επίθεση προς όλο τον κόσμο, με προκλητικές συμπεριφορές εξ αρχής και κατεβάζοντας στο ΟΑΚΑ ένα στρατό 1500 μπάτσων(ματάδες, μπλέδες ,δίας, ασφαλίτες), όμοιο με αυτό που βλέπουμε στις διαδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, 3 ώρες πριν τον αγώνα 6-7 κλούβες είχαν στηθεί κατά μήκος του περιβάλλοντα χώρου από το σταθμό Ειρήνη προς το γήπεδο. Κόβοντας κάθετα την δίοδο του κόσμου προς το γήπεδο πραγματοποιούσαν ελέγχους στα εισιτήρια. Ταυτόχρονα είχαν αποκλείσει κάθε παράδρομο προς το γήπεδο με κλούβες και ΜΑΤ, με αποτέλεσμα κόσμος να μην μπορεί να φτάσει στα εκδοτήρια να αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα. Και μέσα σε όλα αυτά, από νωρίς το μεσημέρι που κατεύθαναν οι πρώτοι οπαδοί, οι μπάτσοι προκαλούσαν και χτυπούσαν με γκλομπ και χημικά όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως. Όλοι όσοι κατέβαιναν από τον ηλεκτρικό για να φτάσουν στο γήπεδο ήταν αναγκασμένοι να εισπνέουν τα καρκινογόνα χημικά και να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα από τις επιθέσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες ότι πετούσαν πέτρες τυφλά προς τον κόσμο, ενώ έριχναν και δακρύγονα με το όπλο σε ευθεία βολή, με τον κίνδυνο πολύ σοβαρού τραυματισμού.
Όλη αυτήν η κατάσταση ήταν σαν να πετάς λαδί στη φωτιά με αποτέλεσμα για πάνω από δυο ώρες, στο εξωτερικό χώρο του σταδίου να πραγματοποιούνται συγκρούσεις με την αστυνομία. Παράλληλα διμοιρίες έκαναν εφόδους μέσα στις θύρες 1 και 2 όπου κάθονται οι οργανωμένοι, γεγονός που πυροδότησε κι άλλο την κατάσταση.
Κι ενώ τα πράγματα ηρέμησαν, στο ημίχρονο διμοιρίες των Ματ επιτέθηκαν σε κάποια άτομα που καθόντουσαν στη θύρα 29, κλείνοντας παράλληλα τις εισόδους στις γειτονικές θύρες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν μάχες σώμα με σώμα με τις διμοιρίες και η οργή του κόσμου για την στάση τις αστυνομίας να αυξηθεί. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα διάσπαρτος κόσμος από πολλές θύρες να βγει εκτός γηπέδου και να επιτεθεί συντονισμένα στις διμοιρίες.
Σαν να μην έφτανε όλη η πρόκληση των μπάτσων για πάνω από 4 ώρες το αποκορύφωμα της κατάστασης ήρθε στο 70ο λεπτό του αγώνα κι ενώ δεν γινόταν απολύτως τίποτα και η ομάδα μας ήταν πίσω στο σκορ, ένας μεγάλος αριθμός μπάτσων περικύκλωσε το ταρτάν του γηπέδου οξύνοντας και άλλο την οργή του κόσμου. Αυτό έφερε την έκρηξη του κόσμου και την οριστική διακοπή του αγώνα.
Φυσικά, χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη, γνωρίζαμε ότι μετά την διακοπή του αγώνα τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ηλεκτρονικά sites θα μιλούσανε για κουκουλοφόρους, χούλιγκαν, εγκληματίες οργανωμένους οπαδούς και διάφορα άλλα έτσι ωραία. Κανείς όμως, δεν βγήκε να μιλήσει και να αναφέρει πως φτάσαμε ως εκεί και το ποτήρι της οργής ξεχείλισε. Κανείς από όλους αυτούς που τόσο ωραία κράζουνε και χρεώνουνε για όλα τους οργανωμένους και τους συνδέσμους του Παναθηναϊκού δεν μίλησε για τις συνεχόμενες προκλήσεις της αστυνομίας από την αρχή της χρονιάς. Τις χουντικές συλλήψεις και το χαφιεδίστικο ψάξιμο σε αμάξια οπαδών για το αναρτημένο πανί που σήκωσε η Θύρα 13 στον αγώνα με τον Εγοτέλη, το οποίο μίλαγε για την ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ. Την αναίτια προσαγωγή 90 ατόμων από το Κεντρικό Σύνδεσμο του Φορέα πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδιακό. Την επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνο και κρότου λάμψης στην θύρα 1 στον συγκεκριμένο αγώνα και τις προσαγωγές που ακλούθησαν. Την χουλιγκανίστικου τύπου έφοδο των μπάτσων για 2 συνεχόμενες μέρες στον Κεντρικό Σύνδεσμο του Φορέα της Θύρας 13 μια εβδομάδα πριν το ντέρμπυ σε κόσμο που απλά έβλεπε το ματς της ομάδας του, χτυπώντας και βρίζοντας τον και προκαλώντας μεγάλες ζημίες στο χώρο.
Μέσα σε όλα αυτά, εσείς κύριοι που στάζετε χολή για τους οπαδούς δεν πρέπει να ξεχνάτε την κοινωνικό-πολιτική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας εδώ και καιρό. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του, παραπάνω από τους μισούς νέους είναι άνεργοι κι ένα μεγάλο μέρος των οπαδών κατεβαίνει στις απεργιακές διαδηλώσεις του Συντάγματος τα τελευταία 2 χρόνια, βιώνοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει κρατική καταστολή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου πως οι οπαδοί (και του Παναθηναϊκού συγκεκριμένα), σε διάφορούς αγώνες βγάζουνε πανιά τα οποία μιλάνε για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα.
Η μήπως νομίζετε ακόμα ότι οι οπαδοί είναι ζώα και δεν έχουνε λόγο.? Η μήπως νομίζετε ότι οι οπαδοί δεν μένουν άνεργοι και δεν επηρεάζονται από την κρίση? Η μήπως καλύτερα νομίζετε ότι οι οπαδοί δεν θα οργανωθούνε μπροστά στην κρατική καταστολή?
Για το τέλος αφήσαμε τον νέο αθλητικό τρομονόμο και την εφαρμογή του, διότι σε αυτόν τον αγώνα έχουμε τους πρώτους συλληφθέντες που θα δικαστούνε βάσει αυτού. Βάσει ενός νόμου αντισυνταγματικού, όπου ήλθε ξανά στην επιφάνεια για να φυλακίσει άτομα, για να κλείσει τους συνδέσμους, για. για. για. Όσον αναφορά την καινούρια στρατηγική του Χρυσοχοϊδη με την δημοσίευση φωτογραφιών χωρίς καν να έχουν δικαστεί διαπομπεύοντας τους δημόσια από τα επεισόδια της Κυριακής και την τακτική του ρουφιανέματος και του χαφιεδισμού να του υπενθυμίσουμε ότι κατανοούμε τον φόβο του κρατικού μηχανισμού για τα γήπεδα. Κατανοούμε τα πειράματα του κράτους σε βάρος μας. Γιατί κύριοι, οι αντιστάσεις των οπαδών οξύνονται τόσο στα γήπεδα όσο και στους δρόμους. Όσο για τους συλληφθέντες της Κυριακής το μόνο σίγουρο είναι πως θα σταθούμε στο πλάι τους αλληλέγγυοι και πολέμιοι σε αυτόν τον αντισυνταγματικό τρομονόμο.

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

YΓ. Ας κάνουμε και μια αναφορά στο παιχνίδι με την Μακάμπι, όπου σηκώθηκε πανό "Freedom to Palestine". Η Θύρα 13 έχει αποδείξει ότι είναι μέρος αυτής της κοινωνίας και σηκώνει πανιά με αντίστοιχα μηνύματα. Για άλλη μια φορά, οι μπάτσοι λυσσάξανε να κατέβει λόγω οδηγιών της ULEB για πολιτικό περιεχόμενο στις κερκίδες. Για άλλη μια φορά δε τους πέρασε και φωνάξαμε δυνατά “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.
Το λέγαμε και θα το λέμε για πάντα τα γήπεδα είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Όταν η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό λοιπόν τα γήπεδα θα σιγοκαίνε….

Radical Greens

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικός από δω παιδιά...Ωραίο το κείμενο.
Αφήνω κάτι που ίσως σας ενδαφέρει.


http://gr.contrainfo.espiv.net/2012/04/03/football-to-the-footballers-paris-france-1968/