RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εξέδρα του...πολέμου


Αυτό ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Εξέδρας. Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι ένα πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας πριν από τα ντέρμπι. Φανταζόμαστε πως αφιερώνονται ώρες και ώρες διδασκαλίας στις σχολές αθλητικής δημοσιογραφίας προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητός από τους σπουδαστές ο στόχος της βιτρίνας, της πρώτης σελίδας: μπαρούτι, πόλεμος, ειδικές συνθήκες, εκτεταμένα έκτροπα... Οχι, δεν μιλάμε για τα γεγονότα των τελευταιών μηνών στη Συρία, αλλά για το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Είναι πραγματικά εξοργιστικός ο τρόπος που τα ΜΜΕ φτιάχνουν κλίμα και δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε γράψει, έχουμε σχολιάσει και κριτικάρει τον τρόπο που επιλέγουν οι δημοσιογράφοι για να στρώσουν το χαλί των επεισοδίων, της βίας, της καταστροφής... Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο ντέρμπι σε τρεις μέρες, μπορεί να γίνει χαμός, μπορεί να μην ανοίξει ρουθούνι, μπορεί να πλακωθούν οι παίκτες μεταξύ τους, μπορεί, μπορεί, χίλια μπορεί. Για ντέρμπι μιλάμε, η ένταση είναι στο κόκκινο. Όμως πολύ θα θέλαμε να δούμε τι θα γινόνταν, όχι μόνο μεθαύριο, αλλά σε κάθε ντέρμπι, αν οι δημοσιογράφοι δεν έπαιρναν το ρόλο του πολεμικού ανταποκριτή αλλά αυτό ακριβώς που πρέπει να έχουν: να ενημερώνουν το κοινό. Τελεία.
Εντωμεταξύ, μέσα σε όλη αυτή την κουβέντα για το "τι θα γίνει την Κυριακή" ένας αναγνώστης του blog μας, μας έστειλε την παρακάτω είδηση:
   
"Κάποιες από τις διατάξεις του νέου αθλητικού Νόμου θα μπουν σε εφαρμογή για πρώτη φορά στο ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ. Η νέα τροποποίηση σχετικά με την αθλητική βία προβλέπει αυστηρότατες κυρώσεις με ποινές χωρίς αναστολή, ενώ διαμηνύεται ότι αν υπάρξουν συλληφθέντες, αυτή τη φορά δεν θα είναι τόσο εύκολο να αφεθούν ελεύθεροι.
Επιπλέον, σημειώνεται πως για κάποιες ενέργειες βίας, όπως επί παραδείγματι η ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών, και επεισόδια ή βανδαλισμοί που δημιουργούνται τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου, πέρα από τις ποινές που φέρουν, δίδεται το δικαίωμα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπήσει και να παρακολουθήσει άτομα που συμμετέχουν σε αυτά. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δοθεί άδεια από τον αθλητικό εισαγγελέα, κάτι που θεωρείται επίσης βέβαιο να συμβεί."

Η είδηση αυτή είναι από την ιστοσελίδα prasinanea.gr. Είμαστε σίγουροι πως πολλοί από τους οπαδούς δεν έχουν ακόμα μάθει για τις διατάξεις του νέου νόμου ή τουλάχιστον για όλα τα λεπτά σημεία. Την προηγούμενη φορά πάντως που τέθηκε το μέτρο του ιδιώνυμου από τον Ορφανό μετά τα γεγονότα της Λαυρίου, έπρεπε να υπάρξουν τα πρώτα "θύματα" (οπαδοί στη φυλακή για ένα καπνογόνο και έναν τσαμπουκά) για να συνηδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα και τη αντισυνταγματικότητα του νόμου. Κατά πως φαίνεται, με δεδομένα τα περιστατικά σε Ηράκλειο και Λ.Αλεξάνδρας, ο νέος υπουργός Χρυσοχοϊδης επέστρεψε δυναμικά. Το νου μας...    
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: