RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Και στη Δανία "οπαδός=εγκληματίας"

Και όμως! Εκεί που πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα, οι δανέζικες αρχές μας διέψευσαν. Για την "πάταξη" της αθλητικής βίας τα δανέζικα λαγωνικά σκέφτηκαν ένα νέο σύστημα παροχής εισιτηρίων στο οποίο  θα παίρνουν αποτυπώματα από τους οπαδούς. Όσο παράλογο και αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Θέλησαν να το εφαρμόσουν στο ντέρμπι της Κοπεγχάγης (Κυριακή, 20/03) ανάμεσα στη Brøndby IF και την F.C. Copenhagen. Οι υποψήφιοι "εγκληματίες" που έπρεπε να φακελωθούν ήταν οι οπαδοί της Brøndby.


Οι οπαδοί με τη σειρά τους έδειξαν χαρακτήρα και αντέδρασαν όπως πρόσταζε η κοινή λογική. Αρνήθηκαν να πάρουν εισιτήρια για το εκτός έδρας ντέρμπι προτάσσοντας πάνω από όλα την αξιοπρέπειά τους. Επιπλέον, ενώ κάθε χρόνο έπαιρναν 3.000 εισιτήρια ως φιλοξενούμενοι, φέτος οι αρχές επέτρεψαν την έκδοση μόνο 1.500.


Αφού λοιπόν αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το ντέρμπι, πήγαν στη σαββατιάτικη (19/03) πρωινή προπόνηση της ομάδας για να εμψυχώσουν τους παίκτες και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα αλλά αυτή τη φορά δεν θα τους άφηναν: φωνή, πάθος και χρώμα στην κερκίδα.


Και επειδή ως γνωστόν η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα, οι The Unity της Borrussia Dortmund εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην απόφαση των Δανών οπαδών αναρτώντας το παρακάτω πανό. Να υπενθυμίσουμε ότι οι οπαδοί της Dortmund σαμπόταραν πριν καιρό το ντέρμπι με τη Schalke 04 εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: