RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

From charts to stands, Vol.3

  • Το 1930 ο Louis Armstrong θα γίνει ο πρώτoς καλλιτέχνης που θα κάνει δημοφιλή τον αμερικάνικο γκόσπελ ύμνο "When The Saints Go Marching In", έναν ύμνο που συνηθιζόταν να τραγουδιέται σε διάφορα θρησκευτικά γεγονότα. Αργότερα, ο ύμνος αυτός διασκευάστηκε και από διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο Elvis Presley, οι Fats Domino, οι Tears For Fears, ο Bill Haley & His Comets, οι Condemned 84. Ενώ πλέον αποτελεί ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια που θα παίξει οποιαδήποτε τζαζ μπάντα. Οπαδοί ανά τον κόσμο και δη στην Αγγλία έχουν υιοθετήσει το ρυθμό και έχουν προσαρμόσει τους στίχους στην ομάδα τους. Εμείς θα το ακούσουμε από τους οπαδούς της Tottenham. 
  • Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1980 κυκλοφορεί το τέταρτο single των OMD, το "Enola Gay". Στις 6 Αυγούστου του 1945 ένα αμερικάνικο βομβαρδιστικό έριξε την πρώτη ατομκή βόμβα στη Χιροσίμα. Ο πιλότος του αεροπλάνου του είχε δώσει το όνομα Enola Gay επειδή έτσι ονομαζόταν η μητέρα του. Το τραγούδι των OMD επιτίθεται σε αυτή την πράξη και μάλιστα κυκλοφόρησε μετά την απόφαση της Θάτσερ να δώσει άδεια εγκατάστασης αμερικάνικων πυρηνικών πυραύλων στη Βρετανία. Το single έφτασε στο νο.8 στα βρετανικά charts, στο νο.1 σε Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία και στο νο.34 στις ΗΠΑ. Οι οπαδοί της Nice μας δίνουν τη δική  τους διασκευή.   
  • Στις 11 Νοεμβρίου του 1977 oι Wings, η τότε μπάντα του Paul McCartney, κυκλοφορούν το "Mull of Kintyre". Το τραγούδι αναφέρεται στο Kintyre, ένα γραφικό μέρος στη Σκοτία, όπου ο McCartney διέθετε μια φάρμα. Το single έγινε νο.1 σε έξι χώρες. Οι οπαδοί της Nottingham Forest ήταν από τους πρώτους που το διασκεύασαν αμέσως μόλις πρωτοκυκλοφόρησε αλλά εμείς θα ακούσουμε από τους οπαδούς της Charlton, οι οποίοι το ονομάζουν Valley Floyd Road αφού στη Floyd Road βρισκεται το The Valley, το γήπεδο της ομάδας.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1981 οι Depeche Mode κυκλοφορούν το τρίτο single τους, το "Just Can't Get Enough", το οποίο μάλιστα ήταν και το πρώτο single της μπάντας που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Κατάφερε να φτάσει ως το νο.8 στη Βρετανία και στο νο.26 στις ΗΠΑ. Οι οπαδοί της Celtic μας δίνουν τη δική τους εκδοχή. 

Τα προηγούμενα αφιερώματα:
From charts to stands, Vol.1
From charts to stands, Vol.2

Δεν υπάρχουν σχόλια: