RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

30 χρόνια Järnkaminerna

Στις 06/01/11, στον αγώνα ice hockey με την Timrå, το supporter-group Järnkaminerna της Djurgården γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας στο πλευρό του συλλόγου από τη Στοκχόλμη.


Το group αρχικά ονομαζόταν Blue Saints και είχε πάρει το όνομά του από το "When the saints go marching in", που είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. To 1997 άλλαξαν το όνομά τους σε Järnkaminerna επειδή το όνομα Blue Saints είχε γίνει πλέον συνώνυμο της βίας. Στους αγώνες πήγαιναν όλο και λιγότεροι φίλαθλοι ενώ και η διοίκηση δυσκολευόταν να βρει εύκολα χορηγούς. 


Στην κερκίδα της Djurgården δραστηριοποιούνται επίσης ένα tifo-group και ένα ultra-group. Το πρώτο ονομάζεται Fabriken, ιδρύθηκε το 2005 και είναι υπεύθυνο για την οργάνωση των χορεογραφιών. Το δεύτερο ονομάζεται Ultra Caos Stockholm (UCS) και ιδρύθηκε το 2003. Τα group αυτά ήρθαν να αναπληρώσουν το κενό που άφησε -στην αποτελεσματικότερη όψη της κερκίδας-  η διάλυση των Ultras Stockholm το 2003. Και τα τρία groups συνεργάζονται αρμονικά για ό,τι αφορά την ομάδα και την κερκίδα. 

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο θα βρείτε εδώ 

1 σχόλιο:

Jack13Moschato είπε...

Πλάκα πλάκα το Hokey γαμάει! Θα γούσταρα να είχαμε και στην Ελλάδα! xD
Respect στα παλικάρια!