RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Είναι πολλά τα λεφτά αγαπητέ μου γκέι!


Αναδημοσιεύουμε από το sentragoal.gr

Οι καυτές θερμοκρασίες και η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ δημοσίως δεν είναι οι μόνοι λόγοι για όσους διαμαρτύρονται κατά της ανάθεσης της διοργάνωσης του Mundial 2022 στο Κατάρ. 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τους γκέι, καθώς υπό την ισχύουσα νομοθεσία στο αραβικό εμιράτο η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Και κάπως έτσι η χιουμοριστική στάση του προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ επί του θέματος δεν προκάλεσε πολύ γέλιο...

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο Μπλάτερ ρωτήθηκε σχετικά, απαντώντας χαριτολογώντας: «Θα έλεγα οι γκέι καλύτερα να συγκρατηθούν σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες!».

Σοβαρεύοντας, ο Μπλάτερ δήλωσε πως δεν περιμένει να δημιουργηθούν προβλήματα: «Ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο και είμαι βέβαιος πως το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δεν θα έχει προβλήματα. Μπορεί στη Μέση Ανατολή να είναι διαφορετική η κουλτούρα, λόγω της διαφορετικής θρησκείας, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν όρια».

 

Εκ των πρώτων που αντέδρασαν ήταν ο Τζον Αμαέτσι. Ο 40χρονος πλέον, πρώην παίκτης του ΝΒΑ, που έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι γκέι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επί του θέματος, κατηγορώντας τη FIFA για περιθωριοποίηση των ομοφυλόφιλων. 

«Οι δηλώσεις και η θέση που υιοθέτησε ο Σεπ Μπλάτερ και η FIFA αναφορικά με τους γκέι, και όχι μόνο, οπαδούς που θα πληρώσουν τεράστια ποσά για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έπρεπε να είναι απαράδεκτες εδώ και μια δεκαετία. Αντιθέτως η FIFA έχει υποστηρίξει με τη στάση της την περιθωριοποίηση αυτών των ομάδων», ανέδερε μεταξύ άλλων ο Αμαέτσι. 

Η απόφαση της FIFA έχει ήδη καταδικαστεί από οργανώσεις ομοφυλόφιλων, που προανήγγειλαν ότι θα μποϊκοτάρουν όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση, τονίζοντας πως «το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα έπρεπε ποτέ να διοργανώνεται από χώρες που παραβιάζουν τα βασικά, ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων LGBT (σ.σ. τα αρχικά για τους ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς ή τρανσέξουαλ)».

Και όμως! Ο Μπλάτερ είπε σε λίγες λέξεις όλο το νόημα του σύγχρονου αθλητισμού: «Ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο και είμαι βέβαιος πως το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δεν θα έχει προβλήματα. Μπορεί στη Μέση Ανατολή να είναι διαφορετική η κουλτούρα, λόγω της διαφορετικής θρησκείας, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν όρια». Ακριβώς! Σιγά το πράγμα που σε διάφορα τέτοια καθεστώτα εκετελείσαι όταν απλά γουστάρεις άτομο του ίδιου φύλου... Όταν παίζουν τόσα φράγκα, δεν υπάρχουν όρια. Και οι φραγκάτοι Άραβες που ήδη έχουν στα χέρια τους τόσες ομάδες, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν έξω από το μεγάλο πανηγύρι των παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Εδώ η FIFA δεν επενέβη όταν εκτελέστηκαν οι παίκτες του Τόγκο για να μην αναβληθεί το παναφρικανικό πρωτάθλημα, θα κωλώσει τώρα επειδή θα αντιδράσουν οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανς;

ΥΓ1. Σχετικές αναρτήσεις θα βρείτε εδώ:  

ΥΓ2. Ο Τζον Αμαέτσι έπαιξε και εδώ μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα, στον ΠΑΟ, την περίοδο '96-'97. Ήταν ο πρώτος παίκτης του NBA που δήλωσε ανοικτά την ομοφυλοφιλία του και έγινε αποδέκτης διφορούμενων σχολίων αλλά οι περισσότεροι παίκτες των στήριξαν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ (wikipedia) και εδώ (official site)

ΥΓ3.  Σχετικά links: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: