RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Απ' όλες τις ημέρες η Κυριακή μ΄αρέσει! Αλλά όχι κι έτσι...

Αντιγράφουμε -έστω και καθυστερημένα- από το curvagreek

Τον πλέον χιουμοριστικό τρόπο βρήκαν οι οπαδοί της Τζένοα για να διαμαρτυρηθούν στην Ιταλική Ομοσπονδία, για την ώρα διεξαγωγής (13:30) του αγώνα της Κυριακής (21/11/10) με τη Γιουβέντους. Με το μήνυμα "Θέλετε οικογένειες και παιδιά στα γήπεδα; Κρίμα, τέτοια ώρα τρώνε..." σε μια μεγάλη λινάτσα, μ' ένα ζευγάρι μαχαιροπίρουνα και μ' ένα μεγάλο πιάτο εξέφρασαν το παράπονο τους. Ελπίζουμε να εισακούστηκαν γιατί πολλοί στις 13:30 τρώνε ακόμη και πρωϊνό.

Στο εξωτερικό πολλές φορές οι οπαδοί έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στις προγραμματισμένες ώρες διεξαγωγής ενός εγώνα είτε με (χιουμοριστικά ή σοβαρά) πανό, είτε με αποχή από τις κερκίδες, είτε με συνθήματα. Στο εξωτερικό (και κυρίως στην ανεπτυγμένη Δύση) όπου το "modern football" έχει σχεδόν κυριαρχήσει (υψηλά ποσά χορηγιών, μετονομασίες γηπέδων, αλλοπρόσαλλες αλλαγές ωρών διεξαγωγής αγώνων, απαγόρευση εισόδου σε "ταραχοποιά στοιχεία" κτλ.) τέτοιες προσπάθειες αλλαγής της ώρας συμβαίνει αρκετά συχνά και με την απροκάλυπτη δικαιολογία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Παρόμοιες καταστάσεις βιώνουμε και εμείς εδώ. Αγώνες μπάσκετ να διεξάγονται στις 12:30, ποδοσφαιρικά ματς να γίνονται στις 4 μες στο καταλόκαιρο για να χωρέσουν στη γαμωτηλεόραση και τα παραδείγματα τελειωμό δεν έχουν. Ελπίζουμε απλά κάποια στιγμή να υπάρξουν συντονισμένες αντι-δράσεις και από μέρους μας.

ΥΓ. Σχετικές αναρτήσεις μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω link (και αν έχουμε ξεχάσει κάτι, ψάξτε και μόνοι σας καλέ!):

Δεν υπάρχουν σχόλια: