RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις των Γάλλων οπαδών (στις 22/09) για το "Λιγκ Καπ"

Το "Coupe de la Ligue" είναι το κύπελλο για το οποίο αγωνίζονται οι ομάδες της πρώτης, (Ligue 1) της δεύτερης (Ligue 2) και της τρίτης κατηγορίας (Championnat National) Η ομάδα που στέφεται κυπελλούχος κερδίζει περισσότερα χρήματα από αυτή που θα σηκώσει το "Coupe de France", το παραδοσιακό κύπελλο Γαλλίας, αλλά και μία θέση για το "Κύπελλο UEFA". Το "Coupe de la Ligue" ιδρύθηκε το 1994 αλλά από το 2006 και έπειτα οι αρμόδιες αρχές το προμοτάρουν ολόενα και περισσότερο σε σχέση με το "Coupe de France". Μάλιστα, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας που τερματίζουν μες στην πρώτη πεντάδα προκρίνονται κατευθείαν στην προημιτελική φάση. 

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί να μποϋκοτάρουν τους συγκεκριμένους αγώνες είτε με  μερική αποχή από το γήπεδο είτε με πανιά και συνθήματα. Παρόμοιες καταστάσεις δεν έχουμε βιώσει ακόμα αλλά μιας και ποτέ δεν ξέρεις το μόνο που ελπίζουμε είναι να αντιδράσουμε σαν σκεπτόμενοι οπαδοί και όχι ως οπαδοί-καταναλωτές. Είναι δηλαδή σαν να γίνεται  τελικός Σουπερ Καπ τη στιγμή που κύπελλο και πρωτάθλημα το έχει πάρει η ίδια ομάδα. Πράγμα που συμβαίνει σε άλλες χώρες και είναι κρίμα να μην υπάρχουν αντιδράσεις τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι γίνεται για τα κέρδη των εισιτηρίων και μόνο. 
  • Saint Etienne - Nice
Τα πανό των οπαδών της St. Etienne γράφουν κατά σειρά: "Το ποδόσφαιρο δεν είναι εμπόρευμα - Θιριέ (πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος για την αναδιοργάνωση του "Coupe de la Ligue"): Το κοινό είπε όχι στο κύπελλο", "Η πολλή τηλεόραση μειώνει το πάθος", "Οι Sainte (οι οπαδοί της St. Etienne) ενάντια στην καταστολή", "Για ένα λαϊκό ποδόσφαιρο - Σταματήστε τις μπίζνες", "Λευτεριά στους οπαδούς", "LFP (Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και τηλεοπτικά δικαιώματα, το πάθος των οπαδών αξίζει περισσότερα από τα εκατομμύριά σας", "Αλληλεγγύη μεταξύ των οπαδών για ένα ποδόσφαιρο λαϊκό".

  • Nancy - Bordeaux
Το πανό των οπαδών της Nancy γράφει "κύπελλο χωρίς γεύση, κοινό χωρίς θέρμη". Οι ultras και των δύο ομάδων απείχαν από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  • Guingamp - Rennes
Παρόμοια η κατάσταση και εδώ με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να σηκώνουν πανό διαμαρτυρίας, τα οποία κατά σειρά γράφουν: Οπαδοί Guingamp: "LFP, τα τόσα πολλά λεφτά σκοτώνουν το πάθος", Οπαδοί Rennes: "το ντέρμπι παραμένει ντέρμπι" (το ματς των δύο ομάδων είναι το ντέρμπι της Βρετάνης, περιοχή στα βορειοδυτικά της Γαλλίας), "το ποδόσφαιρο δεν είναι εμπόρευμα", "η τρίτη κατηγορία είναι η κορυφή για εσάς" (μιας και εκεί παίζει πλέον η Guingamp).

      2 σχόλια:

      bhoy είπε...

      Γιατί δεν το γράφετε πιο απλά,ως "Λιγκ Καπ" ;Έτσι το μάθαμε.

      Radical Fans United είπε...

      Γιατί η γραφή προηγήθηκε της σκέψης!

      Σωστή παρατήρηση και για αυτό το αλλάξαμε.