RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εμπρός της επαρχίας οι οπαδοί!


Την Παρασκευή η εφημερίδα "GOAL", με αφορμή την κάθοδο των Αρειανών στην Αθήνα, αφιέρωσε δύο σελίδες στις "εκδρομές που έγραψαν ιστορία". Ένα δισέλιδο αφιέρωμα στους οπαδούς του ΠΑΟ, του ΟΣΦΠ, της ΑΕΚ, του Άρη, του ΠΑΟΚ  και του Ηρακλή. Ένα δισέλιδο αφιέρωμα στους χιλιάδες οπαδούς που ταξίδεψαν παντού για να δουν την ομάδα τους. Ένα δισέλιδο αφιέρωμα με κάποια νούμερα "φουσκωμένα". Ένα δισέλιδο αφιέρωμα με κάποιες σημάντικες ελλείψεις. Ένα δισέλιδο αφιέρωμα που επέλεξε να μιλήσει μόνο για τις εκδρομές των "μεγάλων" ομάδων. 

Ούτε μια γραμμή δεν αφιερώθηκε στους οπαδούς των "μικρών" ομάδων που έχουν βάψει και αυτοί τα πέταλα της χώρας και κάποιοι και του εξωτερικού. Λες και ο κόσμος του ΠΑΣ με το Αιγάλεω και τον ΟΦΗ στα μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού αντίστοιχα ήταν αμελητέα ποσότητα. Λες και οι Αγρινιώτες πέρσι στη Ν. Σμύρνη είναι συχνό θέαμα για επαρχιακή ομάδα. Λες και οι Λαρισαίοι στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο και στα ευρωπαϊκά ματς της ίδιας χρονιάς ήταν λίγοι σε αναλογία με τον πληθυσμό τους. Και αυτά είναι κάποια πρώτα, απλά και πρόσφατα παραδείγματα. Γιατί στην ουσία, όλες οι επαρχιακές ομάδες έχουν να επιδείξουν μεγάλες εκδρομές (πάντα σε αναλογία με τον πληθυσμό της πόλης τους αλλά και των οπαδών τους) και τρομερές κερκίδες.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε την ταλαιπωρία και τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει οι οπαδοί των έξι ομάδων που αναφέρει το άρθρο. Απλώς, καλό θα ήταν μια εφημερίδα που έχει αναγνωστικό κοινό σε όλη τη χώρα και δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, να αντιμετωπίζει με σεβασμό όλους τους αναγνώστες της και να μην ξαναγράφει την ιοπαδική ιστορία ή τουλάχιστον να μην την παρουσιάζει ως προνόμιο μόνο των "μεγάλων".

2 σχόλια:

kokkinos είπε...

Προφανως συμφωνω απολυτα με το συγκεκριμενο αρθρο,αλλωστε κ εγω οπαδος επαρχιακης ομαδας ειμαι, απλα μια μικρη διορθωση.Στο μπαραζ υποβιβασμου ΟΦΗ-ΠΑΣ οι οπαδοι του ΟΦΗ ηταν που ειχαν κανει μεγαλη εκδρομη, ηταν τουλαχιστον τριπλασιοι μιας κ ειχε ναυλωθει ολοκληρο καραβι. Βεβαια επακολουθησαν πολλα επεισοδια με συνεπεια η συγκεκριμενη εκδρομη να παρει επικες διαστασεις για τους οπαδους του ΠΑΣ. Παντως σιγουρα οι ΠΑΣολεδες εχουν κανει παρα πολλες καλυτερες εκδρομες απο αυτην, κ ειναι λιγο κριμα κ αντιθετο απο το το πνευμα του αρθρου να αναφερεται σαν σπουδαια εκρομη στην Ροδο για τους φιλους του ΠΑΣ κ να μην αναφερονται καθολου οι του ΟΦΗ που ηταν κατα πολυ περισσοτεροι..

Radical Fans United είπε...

Έχεις δίκιο σχετικά με τους Κρητικούς σε εκείνο το παιχνίδι και θα έπρεπε να αναφερθούν. Αλλά επιλέχτηκαν οι Γιαννιώτες γιατί ταξίδεψαν στην άλλη ακρη και μάλιστα πολλοί. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα για επαρχιακή ομάδα.