RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

From charts to stands, Vol.2

  • Το Φεβρουάριο του 1968 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το "Delilah", με ερμηνευτή τον Tom Jones και καταφέρνει να φτάσει μέχρι το νο.2 των βρετανικών charts ενώ είναι και το έκτο καύτερο single σε πωλήσεις, στο νο.15 στις ΗΠΑ αλλά και στο νο.1 αρκετών χωρών όπως η Γερμανία και η Ελβετία. Στο παρακάτω βίντεο το ακούμε από τους οπαδούς της Stoke City, οι οποίοι γιορτάζουν την επάνοδο της αγαπημένης τους ομάδας στην Premier League.
 

  • Οι Ricchi e Poveri, ένα από τα πιό δημοφιλή ιταλικά ποπ συγκροτήματα στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική με πωλήσεις δίσκων άνω των 20 εκατομμυρίων, κυκλοφορούν τον Φεβρουάριο του 1981 το "Sarà Perché Ti Amo". Το τραγούδι γίνεται αμέσως μεγάλη επιτυχία και το single κάνει τρελές πωλήσεις. Την δική τους εκδοχή δίνουν παρακάτω οι οπαδοί της Lens.

  • Στις 27 Απριλίου του 1984 οι Twisted Sister κυκλοφορούν το "We're Not Gonna Take It". Το single κατάφερε να σκαρφαλώσει στο νο.21 των αμερικάνικων charts ενώ παραμένει και το μοναδικό single τους που μπήκε στο Top-40. Το τραγούδι καταλαμβάνει τη θέση νο.42 στη λίστα με τα 100 καλύτερα τραγούδια των 80's και τη θέση νο.21 στη λίστα του VH1 για τα 100 καλύτερα One Hit Wonders των 80's. Έκτοτε έχει διασκευαστεί πάρα πολλές φορές ενώ χρησιμοποιείται επίσης και ως soundtrack σε διαφημίσεις, εκπομπές, πορείες, αθλητικά γεγονότα και αλλού. Εμείς θα το απολαύσουμε από τους οπαδούς της γιαπωνέζικης Vegalta Sendai.

  • Το 1979 οι Village People ηχογραφούν το "Go West", το οποίο θεωρείται ότι αποτελεί προτροπή προς τη γκέι κοινότητα να πάει στην πρωτεύουσα της σεξουαλικής απελευθέρωσης, το Σαν Φραντσίσκο. Το τραγούδι δεν γνωρίζει τόση επιτυχία όπως τα προηγούμενα "Y.M.C.A." και "In The Navy". Όμως, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1993, οι Pet Shop Boys, χρησιμοποιώντας ηχητικά και τον ύμνο της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, το διασκευάζουν, το βάζουν στα χείλη των οπαδών και το κυκλοφορούν ως single σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το single έφτασε στο νο.1 των γερμανικών charts και στο νο.2 σε χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς θα το ακούσουμε από τους οπαδούς της FC United που γιορτάζουν την άνοδο της ομάδας τους.

ΥΓ. Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο που μας έστειλε τα δύο πρώτα βίντεο. Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει τρανό παράδειγμα για τους υπόλοιπους από εσάς.

2 σχόλια:

ira me petres, molotov kai kadronia είπε...

Τα περισσότερα από τα παραπάνω τραγούδια έχουν ακουστεί και στα δικά μας γήπεδα.
Για το ""Sarà Perché Ti Amo" θυμάμαι δύο εκδοχές, μια παοκτσίδικη που έλεγε "αρη εβραίε το κ... σου γ.. " κτλ και μια αντιβαζέλικη που έλεγε για τον Σουμ και την κόρη του. Σόρρυ αλλά αυτά είναι :)

Το "We're Not Gonna Take It" τραγουδιέται από τους οπαδούς της ΑΕΛ και κατα την γνώμη μου είναι από τα καλύτερα συνθήματα των τελευταίων χρόνων.

Και το Go West αν δεν κάνω λάθος το τραγουδάν οι βάζελοι εδώ και πολύ καιρό.

Πλάκα έχουν τα γιαπώνια!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά βρήκα το παρακάτω απ'το ιντυ και σκεφτηκα οτι αν δεν το εχετε ήδη υπόψη σας καλό ειναι να σας το έστελνα.
Καλή συνέχεια! (κι όχι ότι έχει σημασία, αλλά για υπογραφή
antinazi21


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1128799

Η Hasta La Victoria Siempre και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ΑΕΛ συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, με κεντρικό σύνθημα «Stop βία, Stop εκμετάλλευση – Στα μάτια της Κούνεβα για όλες τις καθαρίστριες του κόσμου».

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων της Hasta La Victoria Siempre και της Μικτής Παλαιμάχων Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 3.30μ.μ. στο Στάδιο Αλκαζάρ, με τη συμβολική συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ: Του Στέλιου Βενετίδη, του Τουμέρ Μετίν και του Ηλία Κυριακίδη.

Τα έσοδα από την αναμέτρηση θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

www.cheguevara.gr