RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ε, ρε κάτι σούπ(ε)ς...

Όσοι ελάχιστοι διαβάζουν στα "ψιλά" εφημερίδων,ιστοσελίδων,θα έμαθαν για την άφιξη στην Ελλάδα και για την ομάδα των Εσπερίδων (με έδρα την Καλλιθέα) μιας από τις μεγαλύτερες μπασκετμπολίστριες,της Σέριλ Σουπς!!!Κάτι ανάλογο,λέει,του Τζόρνταν ή του Μάκαντου... Μόνο που η Σουπς έχει επιλέξει να δημοσιοποιήσει πως είναι κι ομοφυλόφιλη. Ε, είναι προφανές πως κάποιοι έχουνε επιλέξει να τονίσουν αυτό κι όχι το αυτονόητο. 

  Αναδημοσιεύουμε λοιπόν από το http://basketblog.gr : "Στα μούτρα σας Του Γιώργου Κογκαλίδη 07/01/2010 Καθένας βλέπει το μπάσκετ από την οπτική γωνία που επιλέγει. Εμείς λέμε ότι αγαπάμε το εθνικό μας σπορ και προσπαθούμε να το δείξουμε σε κάθε φάση. Λένε κι άλλοι ότι το αγαπάνε. Κι αυτοί το δείχνουν με τον τρόπο τους… Μπορεί να μην ασχολούνται συστηματικά με το γυναικείο μπάσκετ, αλλά ξεσάλωσαν με τον ερχομό της Σέριλ Σουπς. Όχι γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ (αν και στα 39 δεν μπορεί να έχει τη φρεσκάδα που απαιτείται), αλλά γιατί είναι δηλωμένη ομοφυλόφιλη. Βγήκαν οι τίτλοι, στην ουσία βγήκε η κακομοιριά τους. "Παγκόσμια λεσβία" την αποκάλεσαν. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έγραψαν για τον Τσίλντρες ή τον Μπατίστ "ένας αράπης στην Αθήνα". Δηλαδή από το αν ο ερωτικός της παρτενέρ είναι άνδρας ή γυναίκα εξαρτάται η απόδοσή της στο γήπεδο; Προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι προτιμήσεις της. Έτσι κι αλλιώς δεν την έχω πέσει ποτέ σε μπασκετμπολίστρια, για να ανησυχώ μήπως και δεν μου… κάτσει, μια και προτιμά τις γυναίκες από τους άντρες. Όπως με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι ερωτικές προτιμήσεις των ανδρών παικτών, των διαιτητών, των παραγόντων. Είναι παράνομο να επιλέγεις τη σύναψη σχέσης με άτομο του δικού σου φύλου; Όχι. Ως εκ τούτου, δεν μας πέφτει λόγος. Η μπασκετμπολίστρια, όμως, δεν πουλάει. Πουλάει η λεσβία, η μπιφτεκού, ή δεν ξέρω ποιες άλλες εκφράσεις του συρμού μπορεί να ανακαλύψουν οι… λάτρεις του μπάσκετ. Η Σουπς το παραδέχθηκε δημόσια, ως εκ τούτου δεν αποτελεί και σπουδαία ανακάλυψη. Όμως, αλήθεια, θα πρέπει σε κάθε παίκτρια που έρχεται να ζητάμε πιστοποιητικό ερωτικών φρονημάτων; Μήπως θα πρέπει να δημιουργήσουμε στο basketblog στήλη με τις παρθένες, αυτές που έχουν λίγους ή πολλούς ερωτικούς συντρόφους, αυτές που θέλουν γυναίκα ή άντρα στο κρεβάτι τους; Σεβόμαστε τις επιλογές των ανθρώπων και έχουμε την ικανότητα να τους κρίνουμε για την αγωνιστική τους αξία και όχι για την ερωτική τους τάση. Δεν θα κοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα, δεν θα αναζητήσουμε τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες και -το κυριότερο- δεν θα χτυπήσουμε κι άλλο το γυναικείο μπάσκετ. Γιατί στην προσπάθειά τους να τραβήξουν τα βλέμματα και να αποκτήσουν επισκεψιμότητα, γράφουν αυτό που πουλάει. Όσοι θέλουν να μάθουν πράγματα για λεσβίες, δεν έχουν παρά να μπουν στο lesbian.gr. Έκαστος στο είδος του. Εμείς "πουλάμε" μπάσκετ. Εμείς αγαπάμε μπάσκετ. Και χαιρόμαστε που ήρθε το αστέρι του ΝΒΑ στην Ελλάδα και όχι η δηλωμένη ομοφυλόφιλη. Δικαίωμά της, δεν μας απασχολεί, δεν την κρίνουμε (δεν έχουμε το δικαίωμα), αλλά κυρίως δεν την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ."  

Προσυπογράφουμε 100% και θα συμπληρώναμε πως και το αντίστροφο, να τονίζεται δηλαδή η... ομορφιά κάποιων άλλων Σερβίδων/Κροατισών που έσκασαν μύτη σ΄ένα πρωτάθλημα που ούτε προβολή από το ΣΠΟΡ+ δε βρίσκει και που χάνει από ομάδες έως και παίχτριες από το δυναμικό του, σίγουρα δεν αποτελεί την ασπιρίνη για τα τόσα προβλήματά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: