RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

all star game στο χορτάρι, διαμαρτυρία στην κερκίδα...

από το site των monsters: DSC05437.jpg"16-4-2009 ΦΩΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ALL STAR GAME

Όπως είχε ανακοινωθεί από καιρό, ο σύνδεσμος πραγματοποίησε εκδήλωση κατά του περιβόητου “νέου αθλητικού νόμου” στη διάρκεια της διεξαγωγής του “All Star Game” στο στάδιο Αλκαζάρ. Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με έκτακτη γενική συνέλευση στα γραφεία του συνδέσμου για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να αποφασιστεί η τελική μορφή της εκδήλωσης. Η προσυγκέντρωση έγινε στις πέντε το απόγευμα έξω από τη θύρα 8. Παρά τον μαύρο ουρανό και την ψιλή βροχή που είχε αρχίσει να πέφτει περίπου 400 οπαδοί της ομάδας μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη του συνδέσμου έδωσαν το “παρών” σε αυτή την πρωτοβουλία με αξιοθαύμαστη πειθαρχία και προσαρμοστικότητα.

Στην είσοδο της θύρας μοιράστηκαν σε όλους λευκές μάσκες ενώ μια συγκεκριμένη ομάδα μελών μπήκε στο γήπεδο με χειροπέδες και παρατάχθηκε κατά μήκος της θύρας για να συντονίζει και τους υπόλοιπους. Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία του συνδέσμου βρέθηκε στην θύρα των επισήμων και μοίρασε στους δημοσιογράφους τη σχετική ανακοίνωση που έχει ήδη αποσταλεί και σε αρκετούς συνδέσμους άλλων ομάδων και έχουν μέχρι στιγμής συνυπογράψει ο “Super 3″, του Άρη και οι “Panthers” του Πανιωνίου.

Σε κόντρα λοιπόν της ψόφιας, τυπικής και αδιάφορης γιορτής του ποδοσφαίρου που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι γίνεται την ίδια στιγμή στο χορτάρι του Αλκαζάρ ακόμα και με την επίμονη, ενοχλητικά “αμερικανίστικη” φωνή του τύπου που μετέδιδε και σχολίαζε τα αθλητικά δρώμενα με κούφια επιφωνήματα ενθουσιασμού και στραγγαλισμένο χιούμορ, οι οπαδοί παρατάχθηκαν να στείλουν το μήνυμα στους αρμόδιους γνωρίζοντας από πριν το κουκούλωμα που θα ακολουθήσει.

Η ομάδα των μελών με τις χειροπέδες στάθηκε μπροστά από τον κόσμο κατά μήκος της θύρας ενώ πίσω τους άνοιξε το πανό “ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ- ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ- ΓΕΜΑΤΗ ΦΥΛΑΚΗ”. Στάθηκαν όλοι τους με τα χέρια ψηλά, επιδεικνύοντας τις χειροπέδες ενώ την ίδια στιγμή στο κάγκελο της θύρας ξεδιπλώθηκε ένα πανό μήκους 30 μέτρων που απεικόνιζε με σκίτσα την σύλληψη ενός οπαδού που πανηγύρισε ένα γκολ και η κάμερα τον συνέλαβε ν’ ανάβει καπνογόνο, και δίπλα του ένα πανό με το σύνθημα “Γιορτή Του Ποδοσφαίρου; Δεν Γιορτάζουν Οι Οπαδοί- Κάποιοι είναι φυλακή” . Τότε όλοι γύρισαν ανάποδα με τα χέρια τους πάνω και πίσω από τα κεφάλια και άρχισαν τα συνθήματα. Δέσποσαν τα γνωστά “Λευτεριά στους οπαδούς” και “Φωτιά στα οπαδικά κελιά“.

Με το πέρας των πέναλτυ και την έναρξη του αγώνα, το σκηνικό επαναλήφθηκε με περισσότερο πάθος και δύναμη και τα συνθήματα ήταν έντονα και περισσότερα: “Στα πέταλα, στους δρόμους, σε κάθε γειτονιά, εμείς θα καταργήσουμε τα οπαδικά κελιά,- “Στα πέταλα για πάντα θα είναι η ζωή μας- καμιά φυλακή δεν σβήνει τη φωνή μας“. Την ίδια στιγμή σηκώθηκαν από τους οπαδούς όλα τα πανό με αντικείμενο τον νόμο: ” Τελειώστε τώρα τον νόμο της ντροπής“- “Νέος Αθλητικός Νόμος Χωρίς Αναστολή-Ποια Γιορτή; Ποια Ζωή; Ποιος Παρανομεί;“- “Κατάργηση Του Νέου Αθλητικού Νόμου Του Ιδιωνύμου Ορφανού“.

Με την κορύφωση των συνθημάτων γύρω στο 20′ του “αγώνα-αγγαρεία” πραγματοποιήθηκε μαζική αποχώρηση αφήνοντας το πέταλο άδειο. Γνωρίζοντας πως οι φωνές διαμαρτυρίας δύσκολα θα βρουν διέξοδο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περιμένουμε ανάλογες κινητοποιήσεις και από άλλους. Ας μην μας ξεγελούν οι δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού. Ο δρόμος για την αποκατάσταση της αδικίας είναι ακόμα πολύ μακρύς…"

...και αν η απέναντι εξέδρα ήταν γεμάτη με οπαδούς του Πανιωνίου π.χ. και αν στα πλάγια ήταν οπαδοί του Άρη π.χ. και αν στο κέντρο ήταν οπαδοί του Ηρακλή π.χ. και αν όλοι μαζί σήκωναν πανιά και φώναζαν ενάντια στο νόμο, μήπως τότε καταφέρναμε πολύ περισσότερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: