RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

φυλακίσεων συνέχεια...

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες νεαρός φίλαθλος, που καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκισης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για χρήση λέιζερ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο νεαρός είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Χθες δικάστηκε με τον νέο αθλητικό νόμο, που δεν δίνει δικαίωμα αναστολής στην ποινή, και έτσι κατέληξε στο κελί.

(πηγή: εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», 06/03/09)

Φυλάκιση για το άναμμα καπνογόνου. Φυλάκιση για την ανάρτηση ενός πανό. Φυλάκιση επειδή προσπαθείς να προστατευτείς από τους μπάτσους και αυτοί σε συλλαμβάνουν. Τώρα, φυλάκιση και για χρήση λέιζερ. Κανένας δεν αστειεύεται πλέον. Ούτε οι μπάτσοι ούτε η Πολιτεία ούτε οι κάμερες. Για ο,τιδήποτε παρεκκλίνει από τα πλαίσια του φιλάθλου-καταναλωτή η τιμωρία είναι η φυλακή.

Το χειρότερο όμως είναι ότι το «ιδιώνυμο» παραμένει. Δεν έχεις δικαίωμα αναστολής ακόμα και αν το ποινικό σου μητρώο είναι λευκό. Ο νέος α(θ)λητικός νόμος σε πλήρη ισχύ. Είσαι οπαδός και πρέπει να τιμωρείσαι. Άλλωστε εμάς τα «πρεζάκια», τους «αλήτες» και τους «χαπακωμένους» καλά θα κάνουν «να μας κλείσουν μέσα» για να ησυχάσουν όλοι. Όλοι αυτοί που θέλουν γήπεδα εκκλησίες, γήπεδα με σουίτες και εμπορικά κέντρα, γήπεδα γεμάτα διαφημίσεις χορηγών, γήπεδα με παίχτες που δεν ξέρουν που παίζουν, γήπεδα χωρίς τη φασαρία του πετάλου, γήπεδα με τη φασαρία που κάνει η σακούλα από τα πατατάκια. Και αν χρειαστεί καμιά φορά λένε και καμιά μαλακία για το πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος της ομάδας. Έτσι, για να σε καλοπιάνουν και να μην αντιδράς.

Ήρθε ο καιρός να τους κλείσουμε όλους αυτούς στη μικρή περιοχή τους!

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΝΕΟ Α(Θ)ΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: