RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ο ΠΑΟ ΑΝΗΚΕΙ [?] ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ....13/04/2008

Την Κυριακή 13/04/2008, το κέντρο της Αθήνας σείστηκε από την συγκέντρωση και πορεία 40.000 ανθρώπων/φίλων/φιλάθλων/οπαδών/άρρωστων του ΠΑΟ. Αίτημά της, ήταν η αποχώρηση/μεταπώληση του πακέτου μετοχών ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη...

Οι αφορμές πολλές και παλιές, από το αίσχος της Ριζούπολης έως τα ακριβά εισιτήρια στην πρώτη επάνοδο στην Λ.Αλεξάνδρας μέχρι τις διευκρινίσεις ως «φιλικές κουβεντούλες» συνδεσμιτών με ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. και την δήλωση φρονημάτων για να πηγαίνουμε φέτος στο γήπεδο (βλέπε ticket club).

Mια συγκέντρωση που προπαγανδίστηκε έξυπνα, δημιουργικά, ανεξάρτητα, αυτο-οργανωμένα δίχως καμιά σχέση υπαλληλίας με άλλους επίδοξους συνδιοκτήτες της ΠΑΕ! Το πώς αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα τόσου κόσμου, πολεμήθηκε πριν καν διοργανωθεί με τόνους λάσπης & κινδυνολογίας (όπως εξάλλου κι άλλες διαδηλώσεις που έχουν διεξαχθεί για κοινωνικά ζητήματα), αλλά και αποκρύφτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι ένα θέμα που δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Είναι γνωστές οι διασυνδέσεις μεταξύ των μεγαλο-ιδιοκτητών/μεγαλο-εκδοτών των ΜΜΕ με την ΠΑΕ, αλλά και ο φόβος όλων αυτών για κάθε λαϊκό ξέσπασμα! Αλλά η αλητεία που διέπραξε η ΕΡΤ (μια ΕΡΤ την οποία πλερώνουμε με τους δημοτικούς φόρους), κάνοντάς γαργάρα την συγκέντρωση είναι ενδεικτικό του όλου κλίματος. Μια ΕΡΤ η οποία για να διαφυλάξει και προασπίσει το «τηλεοπτικό προϊόν» της που χρυσοπλήρωσε,απέκρυψε την οργή αλλά και την ήπια (ή..ειρηνική) στάση των διαδηλωτών ενάντια στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Αρκετοί οι προβληματισμοί για το πώς θα μπορούσε να κυλήσει αυτό το συλλαλητήριο και τί άλλο θα μπορούσε να γίνει, όπως και για το τί θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί, αλλά αυτά είναι για άλλη ώρα... Εμείς θα σταθούμε στο ό,τι επιτέλους ο λαός του ΠΑΟ έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, οι εξελίξεις οι οποίες σήμερα 22/04/2008 με τις δηλώσεις του Τζίγκερ, φαίνεται πως επιταχύνθηκαν από το συλλαλητήριο αυτό! Κι είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε για το μέλλον...ένα μέλλον που κανείς δεν μας εγγυάται παρόλη την «πολυμετοχικότητα» πως θα αλλάξει υπέρ μας, με λογικές τιμές, με ελεύθερη είσοδο δίχως ticket club, με σεβασμό στους συνδέσμους των φιλάθλων-οπαδών, χωρίς κάμερες παρακόλουθησηςς, χωρίς εκμετάλευση της αγάπης μας για τον ΠΑΟ (εμπορικά κέντρα),χωρίς security/stewards.

Από κουβέντες και με άλλους ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ, σιγανοκουβεντιάζεται μια ιδέα που όμως προχωράει πέρα από την «πολυμετοχικότητα»..Έναν σύλλογο,με ενεργά μέλη και με δικαίωμα εκλογής Δ.Σ. κι όχι απλά μετόχους.

radical greens

Y.Γ. 1/ όσοι αναζητούν για «υπαλλήλους» του κάθε επιχειρηματία μεταξύ μας, ας ψάξουν αλλού! Μας αρκεί η μισθωτή σκλαβιά του 8ώρου, «δε θα γίνουμε εμείς, όπως μας θέλετε εσείς»

Υ.Γ. 2/ όσο για τους «political correct» που σερφάρουν στο indymedia, εμείς προτιμάμε το συναίσθημά μας εν αντιθέσει με τον τάχα μου ορθολογισμό τους, έναν ορθολογισμό που μετατρέπεται σε ελιτισμό και ιδεολογία...

update Υ.Γ. 3/ είναι προφανές κι αυτονόητο πως θα ήταν ό,τι πιο θετικό να κατεβαίνει τόσος κόσμος σε άλλες διαδηλώσεις-συγκεντρώσεις...Μόνο που αυτό εκτός από υποκειμενικό θέμα (των συμμετεχόντων), είναι και θέμα των διοργανωτών - πάσης φύσεως συλλογικοτήτων,οργανώσεων,κομμάτων,ομοσπονδιών,σωματείων,κ.τ.λ. Εξάλλου δεν έχουμε αυταπάτη πως όσοι κατέβηκαν είναι άτομα που ενδιαφέρονται εκτός από το "ευ ζειν" και για το "ζειν" (η ανακοίνωση του Ε.Φ.Σ. Θ13 νομίζουμε πως καλύπτει ικανοποιητικά αυτό το ζήτημα, που έγινε καραμέλα σε όσους την ακούσανε με την μαζικότητα).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο από το περιοδικό ¨ΓΑΛΕΡΑ¨ :

http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=1196

Clandestino είπε...

Τα καταφέραμε αδέρφια από ότι φαίνεται. Το παράδειγμα αυτό ας είναι οδηγός για αλλαγές σε άλλα επίπεδα, πέραν του αθλητισμού.

Ανώνυμος είπε...

Η εξέλιξη με την ονομασία του νέου γηπέδουν,είναι ενδεικτική των όσων λέγαμε...